Aruba forlænger 5G-netværket til virksomhedens Wi-Fi

Nu kan teleselskaberne forlænge 5G ind i virksomhederne ved hjælp af Arubas passpoint-baserede roamingservice. Aruba Air Pass giver i kombination med funktionen Aruba Air Slice problemfri og sikker mobilitet mellem mobilnetværket og virksomhedens netværk

Aruba lancerer i dag en ny roamingservice, der er designet til at lade mobilabonnenter roame på virksomhedernes netværk sikkert og helt automatisk.

Den nye service, Aruba Air Pass, lader brugerne skifte frit mellem 5G på mobilnetværk og virksomhedens Wi-Fi, når de bevæger sig ind og ud af bygningen. Det sker uden at gå på kompromis med servicekvaliteten.

Når løsningen anvendes i forbindelse med Aruba Air Slice, en teknologi, der forbedrer radio-ydelsen, kan teleselskaberne derved forlænge 5G ind i virksomheden og muliggøre Wi-Fi-opkald med høj performance.

Mobilsignalet er udfordret af nye byggestandarder med energieffektive byggematerialer og vinduer, som er sværere at trænge igennem. 4G kan derfor være udfordret indenfor, og 5G, der bruger langt højere frekvensbånd for at levere de høje hastigheder, vil have endnu sværere ved at trænge ind i bygningerne.

Konsekvensen bliver en dårligere performance. Som en løsning på det problem, kan Aruba-kunder udnytte den eksisterende Wi-Fi-infrastruktur som et økonomisk alternativ til at udrulle mikronetværk og DAS-anlæg (Distributed Antenna Systems).

5G-standarderne understøtter aggregation af både 3GPP og Wi-Fi i RAN, og teleselskaberne kan nu udnytte Wi-Fi som en indendørs platform til 5G-services, der yder for eksempel netværksslicing. Det gør it-afdelingerne i stand til at fremskynde tilpasningen til 5G med en økonomisk og problemfri løsning, der forbedrer performance og brugeroplevelsen inden døre.

Passpoint-teknologien er en af de grundlæggende teknologier bag Aruba Air Pass, en standard som skaber den nødvendige autentifikation af mobil-devices på Wi-Fi-netværket. Det sker automatisk ved hjælp af mobilernes brugeroplysninger.

Ved at udnytte Aruba Air Pass kan teleselskaberne udvide deres dækning betragteligt til potentielt at inkludere tæt på 20 milliarder kvadratmeter, som i dag er dækket af Aruba Air Pass-infrastruktur verden over.

Kvalitetsservice og bedre brugeroplevelser med Wi-Fi 6

Aruba Air Slice er en unik Wi-Fi 6-teknologi, designet til at forbedre bruger- og applikationsoplevelsen ved at tilbyde kvalitetsservice, baseret på den samme OFDMA radioteknologi, som driver 4G LTE og 5G NR. Aruba Air Slice sikrer performance for de applikationer, der er særligt udsatte for forsinkelser som for eksempel AR/VR, Zoom og Slack, mobil gaming og realtime IoT-applikationer ved at allokere radioressourcer som bølgelængde, periode og frekvens.

Kombinationen af Aruba Air Pass og Aruba Air Slice giver teleselskaberne mulighed for at udvide rækkevidden på 5G-netværket til også at dække inde i virksomhederne og samtidig forbedre brugeroplevelsen uden at vælte budgettet.

Jeff Lipton, vice president of Strategy and Corporate Development, Aruba

Devices, der er tilknyttet et netværk med Aruba Air Pass, kan bruge Wi-Fi-forbindelsen til at tilgå applikationer og services, for eksempel til at foretage opkald og sende og modtage tekstbeskeder, baseret på roller og tilladelser. Det betyder, at mobiloperatørerne nu kan få gavn af global og skalerbar dækning og levere fremtidens 5G services på tværs af dybden og bredden af alle Arubas Wi-fi-kunder i hele verden.

Jeff Lipton, vice president of Strategy and Corporate Development, Aruba

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3020 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart