Bliv Jedi hjemme i stuen

Drømmer du om at kæmpe med lyssværd? Drømmen behøver ikke være så langt væk. Lenovo har lige lanceret deres Star Wars: Jedi Challenges, et AR-spil med hjelm og lyssværd

Indrømmet – jeg har ikke set nogle af de nye Star Wars film. Faktisk holdt jeg op med at se dem, efter de oprindelige 3. Men det ændrer ikke ved, at jeg er vildt fascineret af deres lyssværd, og nu får vi alle chancen for at lege Jedi hjemme i vores dagligstue.

Lenovo har i samarbejde med Disney lige lanceret deres Star Wars: Jedi Challenges, der består af Lenovos Mirage AR headset, en tracking beacon og en Lightsaber controller – samt naturligvis masser af gameplay til Star Wars-universet.


[yuzo_related]


Spillene afvikles på din smartphone, så alt du i virkeligheden skal bruge er en smartphone og masser af plads, og så er du klar til at lege Jedi (når du altså har købt dette Jedi-sæt).

Som spiller får du mulighed for at træne dine Jedi-talenter gennem augmented reality oplevelser. For at guide dig igennem denne rejse i Jedi-universet, introduceres der en ny Star Wars karakter – the Archivist, der hjælper dig til at læse at bruge ‘Kraften’ og giver dig viden om Jedierne.

Han giver dig så en række udfordringer, som gør dig bedre og bedre til at bruge dit lyssværd, og du kommer til at kæmpe mod en række skurke fra den mørke side. Nå ja – du kommer også til at spielle Holeskak – alt sammen i augmented reality.

 

Smartphonen op i hjelmen

For at spille skal du hente den tilhørende app og når den er installeret og kører, så placerer du din smartphone i AR-headsettet. Med er der også en tracking beacon du placerer på gulvet, så der er en stabil base til headsettets sensorer, så den ved hvordan du bevæge dig under spil.

I hjelmen er der to såkaldte fiskeøje sensorer der tracker dine bevægelser og som sikrer at dine bevægelser og dem du ser i headsettet er ens.

Headsettet kobler sig trådløst sammen med det medfølgende lyssværd (der også er en controller), som i øvrigt skulle ligne den som Anakin Skywalker, Luke Skywalker og Rey bruger. Lyssværdset fungerer både som controller og pointer, og lader dig både slås og navigere rundt i brugergrænsefladen.
Headsettets sensorer arbejder sammen og låser fast på positionen af lyssværdet og sikrer at du ser strålen fra skæftet stråle ud. Lyssværdet har så haptisk feedback, så du mærker når du slår og blokerer angreb. Det skulle virkelig give en fantastisk oplevelse.

Her er virkelig et AR-spil jeg godt kunne tænke mig – også selvom det er i Star Wars universet, som jeg næppe kan genkende længere.

Spillet er allerede tilgængeligt i butikkerne i Danmar,  og prisen er på 2.299 kroner. Dyrt men forhåbentlig også sjovt, og mon ikke der kommer en lang række spil til denne nye platform?

 

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?