TEST: Star Wars Jedi Challenges – sjovt, spændende og medrivende

At lege Jedi i Lenovos AR-spil er langt mere medrivende og spændende end vi havde forudset

Jeg skal ellers lige love for at jeg må æde (nogle af) mine ord i mig igen. Jeg har været – og er vel stadig lidt – meget tilbageholdende overfor VR-når det kommer til spil. AR tror jeg måske nok lidt mere på, men stadig har min holdning længe været, at den slags næppe vil blive meget populært på spilområdet.

Årsagen er simpel. Det er for dyrt, du bliver totalt isoleret fra omverdenen, det kræver for meget ekstra udstyr og du er typiske begrænset af ledninger mellem headset og pc.

Men så kom Lenovo Star Wars Jedi Challenges lige ind fra højre og vendte op og ned på min verdensopfattelse. For det er altså et vildt sjovt spil.

Lad mig lige kort forklare. Jedi Challenges er ikke et VR-spil det er et AR-spil, hvilket vil sige, at du ikke bliver fuldkommen isoleret fra omverdenen. Men i stedet bliver spillet (næsten) en del af dine omgivelser. Og her ligger hele forskellen, for du bliver ikke isoleret og det er vildt fedt.

Ikke bare lyssværd

Spillet, eller skal jeg sige sættet, består af flere enheder. Dels får du (naturligvis) et lyssværd (du kan se min unboxing af sættet her), et headset og en sensor. Selve spillet er en app du installerer på din smartphone.

Her skal jeg så lige sige: Inden du render ud og køber sættet, eller ønsker dig det i julegave, så læse lige hvilke mobiler der er godkendt til spillet. Jeg forsøget med to mobiler der ikke var på listen (Huawei Mate 10 Pro og One Plus 5T) og ingen af dem virkede med spillet. Heldigvis havde jeg en iPhone 8Plus der uden problemer virkede.

star wars jedi challenges

Indtil videre skriver Lenovo selv at de understøtter følgende mobiler:

iPhone® 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z² Force Edition, LG G6.

 

Noget der svært at fotografere. 3D-skak i Jedi Challenges. Det er kun spilleren der ser noget, og derfor måtte vi låne et billede fra Lenovo der viser hvordan man oplever det som spiller


Læs også:

“Édith Piaf” lander en rolle i Assassi… Hun blev verdensberømt og hædret for sin rolle som Édith Piaf i filmen, Spurven, mens hun har gjort livet svært for Batman i The Dark Knight Rises. Nu…
240Hz gaming skærm fra AOC Med sit 25″ Full HD TN panel (16:9 format, 1.920 x 1.080 pixels), er AOC AGON AG251FZ ikke kun et attraktivt valg for e-sport spillere, som gerne vil …


Når du har den rigtige mobile er det let at komme i gang. Du installerer app’en og den guider dig igennem opsætningen og viser hvordan du monterer mobilen i headsettet.

Jeg vil så anbefale at du bruger et bluetooth-headset for at få en endnu bedre lyd når ud spiller, også er det ellers bare at komme i gang med at lege.

Når du tager headsettet på, så bruger du din lightsaber til at vælge i menuerne med, og du bliver så mødt af en guide, der forklarer dig brugen.

Du bliver så sendt ud på nogle træningsmissioner der langsomt åbner op for forskellige dele af spillet. Dels er der naturligvis 1-1 kamp mod andre med lyssværd, men endnu sjovere er real time strategi, hvor du skal beskytte baser eller erobre baser med troppe der render rundt på dit stuegulv.

Det kan virkelig varmt anbefales

Lars Bennetzen

Du kan også risikere at skulle spille skak, hvor skakbrikkerne er monstre fra Star Wars-universet.

En ting er helt sikkert – det er vildt sjovt, også selvom man som jeg ikke er den store fan af Star Wars. Når jeg spiller det bliver jeg fuldkommen grebet af spillet, og der går hurtigt timer inden jeg slipper spillet igen.

Kunne grafikken være bedre? Ja det kunne den vel godt, men det betyder ikke det store her i spillet, for selve gameplay er bare smadder godt, så du glemmer det lidt.

Det eneste jeg kan sige er, at selve lyssværdet fra tid til anden har problemer med at holde en lige stråle. Nogle gange ryger den ud af justering, og så skal du holde sværdet lige og trykke på en knap. Det er som sådan hurtigt nok at gøre det, det er bare frustrerende når det sker midt i en kamp.

Men spillet er rigeligt de 2.300 kroner værd, og kan kun anbefale det til gadgets-elskere der godt vil have et anderledes, sjovt og spændende spil.

Jeg har klippet en lille video sammen herunder, den er på små 5 minutter, og her kan du se (udefra), hvordan det ser ud når man spiller Jedi Challenges – husk at have masser af plads.

Produktinformation

 • Produktnavn: Star Wars Jedi Challenges
 • Producent: Lenovo
 • Lyssværdcontroller
  • Mål: 315,5 mm x 47,2 mm
  • Vægt: 275 g
  • Knapper: Tænd/sluk, aktiveringsmatrix, kontrolknap
 • Lenovo Mirage AR-headset
  • Mål: 209,2 mm x 83,4 mm x 154,8 mm
  • Vægt: 477 g
  • Knapper: Vælg, Annuller, Menu
  • Kamera: To kameraer til bevægelsessporing
 • Sporings-beacon
  • Mål: 94,1 mm x 76,7 mm
  • Vægt: 117 g
  • Knapper: Strøm/farveskifter
 • Yderligere oplysninger
  • Forbindelse: Bluetooth-forbindelse til telefon
  • Sprog: Engelsk, fransk, japansk, spansk, tysk
 • Pris: Set til kr. 2.300,-
 • Mere information hos Lenovo

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Sjovt, spændende og fængende. Star Wars Challenges fra Lenovo er klart det sjoveste spil jeg længe har prøvet, og vil være et hit under juletræet. Flere spil af den slags tak.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?