Creative klar med ny gaming-soundbar

Creatives flagskibs-soundbar til gaming, Sound Blaster Katana V2, er nu opgraderet med Super X-Fi headphone holography og meget mere

Sound Blaster Katana V2 er kulminationen på Creatives bedste lydteknologier og lover liv til både spil og film gennem sin 5.1-kanallyd. Den skulle levere samme karakteristiske lyd som en af de dyrere Sound Blasters og er bygget med mere end 30 års lydekspertise i ryggen.

Samtidig bevarer den det trippelforstærkede design fra sin forgænger, hvor hver af de fem drivere understøttes af Creatives egenproducerede multi-core DSP-kontrolenhed. Samtidig lover Dome-diskanthøjtalere i forbedret materiale et tydeligere og renere højt register med en mere raffineret lyd, mens den store subwoofer giver pondus i de lave toner. 

Dem, der foretrækker at lukke verdenen ude, eller som vil game til sent ud på aftenen uden at forstyrre andre, kan med fordel bruge Super X-Fi headphone holography. Denne teknologi genskaber samme lydbillede som et eksklusivt multi-højtalersystem – men i et sæt hovedtelefoner.

Med den indbyggede Super X-Fi UltraDSP chip i Sound Blaster Katana V2, vil brugerne opleve en holografisk lyd, som tilpasses den enkelte, og giver derfor en utrolig realistisk oplevelse, uanset om man fordyber sig i en film eller fortaber sig på gamerslagmarken.

SXFI BATTLE Mode er designet specifikt til at give FPS-spillere en hidtil uset fordel, fordi fjendernes retning og afstand nemmere kan identificeres. En anden velkendt Sound Blaster-feature er Scout Mode, som fremhæver modstandernes lyd, hvilket betyder, at de kan høres, før man overhovedet kan se dem på skærmen.

Med en integreret Dolby-decoder får man en filmisk oplevelse – ikke kun når man gamer, men også når man ser film på streamingplatforme såsom Netflix, Disney+ og Amazon Prime.

Sound Blaster Katana V2 kan tilpasses til at lyde og se ud præcis, som brugerne ønsker det. Når den tilsluttes Creative-appen (både på pc og mobil), kan brugerne vælge imellem flere forskellige EQ-indstillinger og finjustere lyden med Acoustic Engine-pakken.

Desuden har man med den redesignede RGB-lysstrimmel også mulighed for at vælge imellem 16,8 millioner farver, som intuitivt kan reagere på det, der afspilles. Indstillingerne kan gemmes som tilpassede profiler i appen og på de programmerbare knapper på fjernbetjeningen. 

Katana V2 er udstyret med en omfattende mængde af tilslutningsmuligheder: HDMI ARC og optiske porte, trådløs Bluetooth 5.0, USB-C port til USB-lyd, 3.5 mm AUX-in og SXFI-out som fungerer med certificerede Super X-Fi produkter. Den er kompatibel med computere og konsoller, heriblandt PC, Mac, PS5, PS4, Xbox Series X and S, Xbox One og Nintendo Switch.

Den danske pris er ikke opgivet, men du kan købe den til omkring 330 Euro på creative.com, og mon ikke du kan finde den andre steder til en lavere pris også?

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?