DAB-signalet forsvinder på søndag – er du klar?

Gennem de sidste 15 år har vi vænnet os til DAB-radio. Men nu er det (næsten) slut. DAB lukker og slukker. Det betyder at du skal over på DAB+ i stedet, og er du sikker på at din radio understøtter det format?

Min DAB-radio overlevede ikke... Tror bare jeg skifter over til internetradio

Det er op mod 400.000 DAB-radioer der pludselig ikke vil modtage radiosignaler på søndag d. 1. oktober når DAB-signalet ikke længere sender.

I virkeligheden er det ikke noget der bør komme som en overraskelse. Gennem de sidste på måneder har der været radiospots der fortæller om det kommende skifte fra DAB til DAB+, men hvis du stadig ikke har tjekket om din DAB-radio understøtter DAB+, så er det ved at være i sidste øjeblik.

I en pressemeddelelse fra Branchen ForbrugerElektronik (BFE) skriver det, at det er deres erfaring at der er mange, der ikke i tide får forberedt sig på et signalskifte.

Så – det første du bør og skal gøre, hvis du vil tjekke om din radio understøtter DAB+, så skal du genindstille din radios kanaler. Hvis du får P4-kanalerne ind på din DAB, ja så understøtter den DAB+. Hvis ikke, ja så er der ikke så meget du kan gøre, udover at starte bilen og køre til den nærmeste butik der sælger elektronik, og købe en ny DAB radio.

Du kan naturligvis også vælge at hoppe og ned på DAB-radioen (både i overført og bogstavelig forstand), og så lytte til radio via nettet. Hvis du har en bluetooth-højttaler, så kan du jo bare streame lyden over til den – hvilket jeg personligt nok ville vælge.

Du kan også i en (udefineret) periode stadig lytte til analog radio. FM-båndet bliver godt nok lukket på et tidspunkt, men der er ingen planer for hvornår.

Det er regeringens målsætning, at Danmark skal være et hundrede procent digitalt radioland. Men de digitale signalers popularitet vanskeliggøres blandt andet af, at landets næsten 2,5 millioner privatbiler stadig modtager radio og trafikmeldinger via FM-båndet.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?