Danmark stormer frem på global it-liste

Danmark indtager fjerdepladsen i en ny global analyse af 141 landes it- parathed. Det er en fremgang på otte pladser fra 12. pladsen i 2018. Danmark er særligt i front, når det drejer sig om erhvervsklima og teknologisk infrastruktur. Øverst på listen er de to bystater Singapore og Luxembourg samt USA

Med en ny 4. plads melder Danmark sig nu ind i verdens absolutte elite, når det kommer til digital parathed. Det viser en ny rapport, Global Digital Readiness Index, udarbejdet af it-virksomheden Cisco på baggrund af data indsamlet fra bl.a. Verdensbanken, FN og World Economic Forum.

Rapporten undersøger i hvor høj grad enkelte lande er i stand til at udnytte de teknologiske muligheder i forhold til en række parametre som fx erhvervsklimaet, teknologisk infrastruktur, offentlige og forretningsmæssige investeringer, start-up- miljøet samt teknologisk adaption.

Danmark ligger altså foran alle andre nordiske lande, og er samtidig hoppet op til en 4. plads i 2019 fra at have ligget på en 12. plads i 2018.

“Mange politikere og virksomhedsledere taler om, hvor digitalt Danmark egentlig er. Nu kan vi præsentere en analyse, der rent faktisk viser det. I forhold til sidste år er Danmark rykket otte pladser op til en flot 4. plads, hvilket placerer os i den digitale elite foran vores nordiske naboer,” udtaler Carsten Videcrantz, adm. direktør for Cisco Danmark.

Førsteplads for infrastruktur og erhvervsklima

Der er særligt to områder, hvor Danmark scorer flest point. Det gælder muligheden for at drive forretning i form af et stærkt erhvervsklima samt vores teknologiske infrastruktur.

“De seneste års store investeringer i teknologisk infrastruktur fra både virksomheder og det offentlige er en af hovedårsagerne til, at Danmark rykker så højt op ad listen. Det er også noget vi oplever i vores arbejde herhjemme, hvor vi ser en stor dansk appetit efter digitale løsninger. Lige fra forbundne byer til produktionsfaciliteter,” siger Carsten Videcrantz.

Halter bagud på kompetencer

I forhold til indbyggernes kompetencer, også kaldet menneskelig kapital, kommer Danmark ind på en 13. plads. Ifølge Carsten Videcrantz kan det tal forbedres med et større fokus på uddannelse og ikke mindst fokus på at få flere kvinder ind i it- branchen.

“En af de mindre positive ting ved rapporten er, at vi fortsat halter lidt bagefter på den menneskelige kapital. Danmark skal fortsat have fokus på at sikre udbuddet af de rette kompetencer herhjemme. Det gælder både om at uddanne den nuværende og næste generation af it-specialister. Samtidig skal vi arbejde aktivt for at få flere kvinder ind i it-branchen både på graduate- og ledelsesniveau,” udtaler Carsten Videcrantz.

Metode

Global Digital Readiness Index-rapporten er baseret på syv komponenter: Fundamentale behov (Basic Needs), menneskelig kapital (Human Capital), erhvervsklima (Ease of Doing Business), private og offentlige investeringer (Business and Government Investment), start-up-miljøet (Start-up Environment), teknologisk infrastruktur (Technology Infrastructure) samt brug af teknologi (Technology Adoption).

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart