Den sorte fredag nærmer sig

Dagen efter den store amerikanske helligdag, Thanksgiving, er også den største handelsdag i USA. Den tendens er kommet til Danmark, og har på få år udviklet sig til også at være den største shoppingdag i Danmark. Og der er mange gode handler at gøre, men der er også fælder som du skal undgå

Opdateret d. 11/11 med rettelse/kommentar fra Nets. Se længere ned i artiklen, hvor kommentar fra Nets er sat ind.

D. 29. november i år er det atter Black Friday, dagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving. Og selvom vi i Danmark ikke fejrer denne taksigelsesdag, så har vi ikke været sene til at adoptere det fænomen der bliver kaldt Black Friday i USA. En dag hvor amerikanerne går amok i et indkøbsorgie.

Der er ingen tvivl om, at der mange gode handler at gøre, hvis du altså kigger dig om. Og netop det er vigtigt – altså at kigge dig grundigt for. For der er også mange fælder derude. Men lad os lige starte med de gode handler.

Den danske prisportal Pricerunner forventer at Black Friday igen i år vil slå alle rekorder, og bliver den største shoppingdag i Danmark. Og vi kan forvente en omsætning på langt over 2,5 milliarder (ja, milliarder) kroner alene via Dankort og MobilePay – hvad der så bliver omsat for i kontanter, melder historien intet om.

For at gøre det let for dig at finde alle de gode tilbud, har Pricerunner lavet en side, hvor du kan finde alle de gode tilbud (eller alle de butikker der har tilmeldt sig Pricerunners side, og det er alle de store og spændende). Du finder siden her og den bliver løbende opdateret efterhånden som flere kommer til.

Men alt er altså ikke rosenrødt når det kommer til Black Friday (eller skulle jeg sige kulsort?). Black Friday kan nemlig være en dag fuld af frustrationer. Hjemmesiderne bliver langsomme på grund af stor belastning. Produkter du leder efter, bliver udsolgt for næsen af dig, og din betaling går ikke igennem, for Nets er også belastet enormt meget.

Disse problemer på Black Friday skyldes ikke manglende kapacitet hos Nets. Vi er hvert år velforberedte på den øgede volumen af betalinger, der skal håndteres på årets største handelsdag, , og vi afvikler alle betalinger i det omfang de sendes ind til os (men det har nogle år været problemet, at de ikke er kommet så langt).

Kommentar fra Nets til artiklen.

Der vil også være ’tilbud’ der reelt ikke er tilbud. Personligt har jeg allerede nu set en skærm sat ned fra 3.000 kroner til, og hold nu fast, 2.999 kroner.

Der er også masser af falske butikker der forsøger at tjene på Black Friday. Derfor bør du være ekstra forsigtig med de fantastiske tilbud. Hvis du vælger at følge et link på en portal som Pricerunner kan du være sikker på, at butikken er reel og ikke en fupbutik. Men der er mange falske butikker, og dem skal du være opmærksom på. Rådet er at du kun handler i butikker du kender, eller som du har god grund til at tro er ægte – søg eventuelt på butikkens navn, hvis du har mistanke om urent trav.

Pricerunner har lavet en liste med 10 gode råd til, hvordan du får den bedste handel på Black Friday, og den får du her:

  1. Skriv en indkøbsliste i forvejen
  2. Lav et budget
  3. Sammenlign priser
  4. Se på laveste pris på markedet når du sammenligner rabat
  5. Tjek fragtomkostningerne
  6. Vær tidligt ude
  7. Køb kun fra seriøse butikker
  8. Tjek om det er nemt at returnere
  9. Slå hurtigt til
  10. Undersøg bytte regler

Men som om det ikke er nok med den sorte fredag, så følges dagen ofte op af en weekend med masser af gode tilbud, og handelsorgiet afsluttes om mandagen med Cyber Monday. Det er så den dag, hvor der er lidt mere fokus på elektronik og tech-produkter end tilfældet er om fredagen.

Så hvis du gerne vil shoppe elektronik, så kan det være du skal holde pungen i lommen et par dage, og tjekke de butikker der har gode elektroniktilbud på Cyber Monday her.

Rigtig god fornøjelse med Black Friday og Cyber Monday.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2583 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart