Ecovacs opdaterer to af deres robotter

Deebot 900 og Deebot Ozmo 930 får, med en gratis firmwareopdatering nye navigations- og rengøringsmuligheder

En af de fede ting ved elektroniske gadgets er, at de ofte kan få nye funktioner ved hjælp af noget så simpelt som en opdatering af den interne firmware. Ecovacs, der står bag støvsugerrobotterne Deebot, har lige udsendt en sådan firmwareopdatering til modellerne Deebot 900 og Deebot Ozmo 930.

Læs vores test af Deebot Ozmo 930 her

Opdateringen betyder at de to robotter nu er i stand til at rengøre og samtidig kortlægge omgivelserne, så de hele tiden kan orientere sig i nye rum.

Samtidig har Deebot Ozmo 930 nu fået mulighed for at kunne moppe gulvet, uden den først skal have kortlagt rummet – fed funktion skulle jeg lige hilse og sige.

Hvis du har en af de to robotter stående, så skal du ikke gøre noget som helst for at få dem opdaterede – hvis du altså har sluttet dem til dit lokalnet. For robotterne opdateres automatisk over det trådløse netværk, og du vil næppe opdage at de er blevet opdateret.

Personligt har jeg aldrig haft problemer med Deebot-robotterne, men der er i princippet en lille udfordring hvis du flytter rundt på møbler, men med den nye opdatering skulle det ikke længere være et problem. Så samtidig med at den tjekker hvor dine møbler står, gør den rent og – og det er væsentligt – tjekker den hvor du måtte have gulvtæpper eller måtter. Det betyder nemlig, at den kan moppe gulvet uden at have kortlagt rummet først.

Opdateringen har også givet en anden, og ikke uvæsentlig, fordel – specielt for dem af os der har et hus, hvor det trådløse netværk ikke dækker lige godt i hele huset.

Nu kan du nemlig også får en indikering af, hvor stærkt dit trådløse netværk er i huset, og hvis du så har dele af huset med meget dårlig dækning, så ved du hvorfor robotten pludselig ikke vender tilbage.

Det er skønt at se, hvordan robotterne hele tiden udvikler sig, og jeg glæder mig allerede til de lærer at kravle op over mine høje dørtrin, så de kan rengøre hele mit hus, uden at jeg skal gøre noget som helst.

Læs også:

TEST af robotstøvsuger: Deebot R95 imponerer i tes... En robotstøvsuger bør sættes op og glemmes. Det er desværre ikke min erfaring at det sker. Et eksempel er Dyson 360 Eye (http://tech-test.dk/test-dyso...
TEST: Robotstøvsugeren der også vasker gulv Sidste år testede jeg Deebot R95 fra Ecovacs, og nu har den fået en storebror. Deebot Ozmo 930 kan stort set det samme som R95 – bare bedre. Det betyd...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2093 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?