TEST: Robotstøvsugeren der også vasker gulv

For under 5.000 kroner kan du nu få en robot til hjemmet der ikke bare støvsuger, men som også vasker dine gulve – hurtigt, let og med et godt resultat

Deebot Ozmo 930
Deebot Ozmo 930

Sidste år testede jeg Deebot R95 fra Ecovacs, og nu har den fået en storebror. Deebot Ozmo 930 kan stort set det samme som R95 – bare bedre. Det betyder at Ozmo 930 både kan støvsuge og i en eller anden udstrækning, vaske dine gulve.

Men som med Deebot R95 er det ikke en rigtig gulvvask, men et spørgsmål om at Ozmo 930 kan sprøjte vand på gulvet og så køre en klud hen over og tørre vandet op igen. Det vender jeg lige tilbage til om lidt.

Ozmo 930 er en ret billig støvsugerrobot – omkring 4.700 kroner – men det gør den ikke mindre avanceret. Den kan kravle hen over lave dørtrin, den scanner dit hus/rummet den rengør i, og den forbedrer løbende kortet, så den bliver bedre og bedre til at gøre rent.

Derudover så har Ozmo 930 en ret fed app med sig som du bruger til både at programmere den i, og til at styre den med ved manuel rengøring.

Endelig så her den et godt design. Det er nemlig let at bære den rundt – et lille håndtag foldes let op. Det er også let at få fat i støvbeholderen og at tømme den, og det er heller ikke den største operation at tage vandbeholder ud og fylde den med vand.

Meget diskret

Jeg var meget glad for Deebot R95, for den var utrolig stille. Derfor var jeg meget spændt på, om Ozmo 930 kunne holde sig på nogenlunde samme niveau. Det kunne den ikke – den var faktisk endnu mere stille end R95. Det vil sige at du uden problemer kan være i samme rum mens den arbejder, uden at du føler at den irriterer med støj.

Derudover så er er Ozmo 930 imponerende hurtig. Tidligere robotter, f.eks. fra Roomba og Dyson, har brugt timer på at støvsuge min stue. Men Ozmo klarede opgaven på omkring 35 minutter, og efter et par måneder, var den nede på under 30 minutter, og det var kun ganske få gange at jeg synes at den havde sjusket lidt.

På den måde er Ozmo 930 en imponerende støvsugerrobot, for at både være effektiv og stille er normalt ikke noget der går hånd i hånd for støvsugerrobotter.

Ecovacs har udstyret flere af deres high-end robotter med et andet rengøringsmønster end vi ofte ser i robotter. Det normale er at de kører i et helt tilfældigt mønster, men med Ozmo 930 (og andre af de dyreste Ecovacs robotter), så kører den i et ”frem og tilbage” mønster der gør, at den hurtigt dækker hele stuegulvet. Endnu en fed funktion som jeg kun kan være begejstret for.

Når det kommer til hvor godt den suger, så har jeg intet at udsætte på den. Der er ingen tvivl om, at f.eks. Dysons robot, har en langt højere sugestyrke. Men for en robot der kører hver dag, er det bare ikke nødvendigt – og slet ikke hvis du også sørger for at vaske gulvet fra tid til anden.

Deebot Ozmo 930

Gulvvask

Når Ozmo 930 bliver udstyret med den medfølgende plade, hvorpå du monterer den medfølgende gulvklud, så ved Ozmo 930 med det samme, at den nu skal vaske gulv, og med en klar røst fortæller den dig, at den nu er klar til at vaske dine gulve.

I app’en stiller du hvor meget vand den skal bruge (max, medium, min), og så er det ellers bare at lade den køre.

Den sprøjter så vand ned foran sig selv, og så kører den hen over vandet med den klud du har monteret, og hvis du sikrer at gulvet aldrig for alvor bliver beskidt, så vil den kunne holde gulvet rent længe, inden du skal gribe fat i gulvmoppen.

Du kan ikke starte robotten fra basen når den skal vaske gulv, og den kan ikke vende tilbage til basen når gulvvaskeenheden er på. Men når du har taget den af igen, så kan du bare bede robotten om at køre hjem.

Den smarte app

App’en der følger med til Ozmo 930 er den samme som der også styrer Deebot R95, og den er stadig fed. Du kan se det kort over dit hus/rum hvor robotten arbejder, du kan se hvornår den har været i gang og hvor længe den brugte på en rengøring.

Den giver dig også muligheden for at sætte virtuelle barrierer op, så du kan holde robotten væk fra dele af gulvet, hvis den af en eller anden årsag ikke er velkommen der. Det kunne være et hjørne hvor børnenes legetøj ligger, eller noget helt andet. Det vigtige er at du kan begrænse robottens arbejdsområde.

På samme måde kan du også bede robotten om at gøre et område rent, hvis du spilder noget, og du kan oprette specielle områder, hvor der måske skal gøres rent oftere end resten af huset/rummet.

Hvis du har lyst til at styre robotten rundt, så kan du også klare det fra app’en, og du kan bestemme, hvornår robotten skal rengøre de forskellige områder du har på kortet.

Opsamling

Igen så har Ecovacs formået at imponere mig. Den gør faktisk ret godt rent, og hvis den kører hver dag, og får lov til at vaske gulv jævnligt, så har du altid et godt rent gulv.

Jeg er ret vild med, at der også er en sensor der tjekker om der er tæpper, og så undlader at vaske gulv, hvis den kommer til at gulvtæppe – så skal jeg ikke huske at oprette specielle områder inden rengøring.

Men som med R95 så er det lidt irriterende at du ikke kan sætte en tidsplan op for robotten inden den har mappet dit hus eller rum.

Men jeg er glad for Ozmo – meget glad for den. Den gør et fortrinligt job, og jeg har en tendens til at glemme at den rent faktisk er i mit hus. Men samtidig så støvsuger jeg aldrig i stuen mere, og det er jeg altså bare glad for. Min 5-årige datter kan uden problemer leget på gulvet – det er altid rent.

Jeg har fået en ny favoritrobot.

Produktinformation

  • Produktnavn: Ozmo 930
  • Producent: Ecovacs
  • Overflader: Rengører såvel glatte gulve som gulvtæpper
  • Sugeteknologi: Roterende børster
  • Navigation: Via sensorer og scanner
  • WiFi: 2,4GHz
  • Opladerstation: ja
  • Pris: Set til kr. 4.771,-
  • Mere information hos Ecovacs og EET

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

En imponerende støvsugerrobot. Den er hurtigt, støjsvag og effektiv. Den har utrolig mange spændende funktioner og det bedste er, at når den først arbejder, så glemmer du at den er der, men nyder hver dag at du har et rent gulv.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?