Emotet-botnettet er blevet mindre aktivt i Danmark

Det seneste Global Threat Index fra Check Point Research viser, at det berygtede Emotet-botnet har ramt færre danske virksomheder i februar end i januar

Check Point Research har netop offentliggjort den seneste Global Threat Index-rapport for februar 2022. Den viser, at Emotet stadig er den største cybertrussel mod virksomheder – både globalt og i Danmark. Rapporten afdækker dog også, at antallet af danske virksomheder, der blev ramt af Emotet-botnettet i februar, faldt til knap 11 pct., hvor det var hele 18 pct. i januar måned. 

På den ene side er det glædeligt, at Emotet ikke længere rammer så mange danske virksomheder, som de gjorde i januar. Omvendt bliver danske virksomheder i langt højere grad ramt af netop dette botnet end deres udenlandske kollegaer, da Emotet kun har ramt 5 pct. af alle virksomheder globalt. Derfor skal danske virksomheder stadig være meget opmærksomme på denne cybertrussel.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Check Point Software Technologies’ rapport viser desuden, at Trickbot-malwaren er blevet væsentligt mindre aktiv i februar og er i det seneste Global Threat Index henvist til en niende plads. Det til trods for, at netop denne malware var den største cybertrussel i adskillige måneder i 2021.

Vores analytikere har gennem de seneste uger ikke set nogle nye Trickbot-kampagner, og denne cybertrussel er der derfor blevet betydeligt mindre. Inaktiviteten kan muligvis skyldes, at medlemmer af Trickbot-gruppen er skiftet til den berygtede Conti ransomware-gruppe, hvilket også bliver afdækket i et datalæk fra Conti. Dog er det for tidligt at lægge Trickbot i graven, for vi har før set grupper genopstå med fornyet kraft. Det er Emotet et godt eksempel på.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark
About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?