Falsk FaceApp inficerer ofre med adware

Som om det ikke er slemt nok at FaceApp sender dine personlige oplysninger til Rusland, så er der nu en falsk app i omløb, der ovenikøbet giver dig malware på mobilen

Den ægte FaceApp her, sender masser af data til dens udviklere, mens den falske lægger adware på din smartphone. Foto: Den ægte FaceApp fra Google Play.

Det er sikkerhedsfirmaet Kaspersky der har fundet en falsk app der forklæder sig som en certificeret version af FaceApp, men som indeholder et adware-modul, MobiDash.

App’en gør ikke så meget. For når du installerer app’en kommer der en simuleret fejlmeddelelse der siger, at installationen mislykkedes, og app’en slettes igen fra din mobil. Det er dog ikke helt sandt, for adware-modulet, MobiDash, er allerede lagt ind på din mobil, og har lagt sig i baggrunden på din smartphone, og så begynder den ellers at vise dig reklamer.

Ifølge Kasperskys data har der i løbet af de sidste to døgn været hele 500 ofre for problemet, som blev opdaget d. 7. juli., og for at det ikke skal være løgn, så er app’en er blevet modificeret næsten 800 gange.

“Folkene bag MobiDash skjuler ofte deres adware-modul under dække af populære apps og tjenester. Det betyder, at vi kan komme til at se en intensivering af den falske version af FaceApps aktiviteter. Særligt fordi vi snakker om hundredvis af ofre på bare to dage. Vi opfordrer brugere til at lade være med at downloade apps fra uofficielle kilder og til at installere sikkerhedsløsninger på deres enheder for at undgå skader,” siger Thomas Damsgaard, Head of Enterprise for Kaspersky i Norden.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2583 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart