8 fede rejse-apps

De fleste af os har vores mobil med os på sommerferie, både når vi besøger de sociale medier og læser nyheder, men også når vi skal oversætte, finde vej og tjekke Tripadvisor, så hvilke apps bør du have på mobilen når du er på ferie? Her er et bud fra sikkerhedseksperten Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365

Her er de apps Janus R. Nielsen fra Anytech365, ikke kan undvære på feien

1. Google Maps – Find vej med telefonen

Google Maps er en fed rejse-app, hvad enten du går rundt, cykler eller kører bil. Normalt kræver den internetopkobling, men for at spare på dit dataforbrug, kan du hente de kort, du skal bruge på ferien, før du tager afsted. På den måde kan du navigere selvom du ikke er koblet til internettet.

2. AroundMe – Find ALT i nærheden af dig

Med den populære app AroundMe finder du lynhurtigt de nærmeste banker, barer, benzinstationer, hoteller, hospitaler, taxaer, supermarkeder, restauranter, teatre og biografer. Appen lokaliserer, hvor du er, og kan være brugbar, hvis du er ved at løbe tør for benzin eller har brug for at blive tilset af en læge.

3. XE Currency – Valutaomregner

Du kan hurtigt omregne til den lokale valuta med denne app, som giver dig en helt præcis valutaomregning. En fordel ved XE Currency er, at du kan gemme de valutaer, du har brug for på ferien. Gemmer du de pågældende valutaer på din telefon, kan du anvende app’en og slå kurserne op, når du har brug for det, også selvom du er offline.

4. Google Translate – Oversæt til dit eget sprog

Med Google Translate er det nemt at oversætte en tekst til dit eget sprog, enten ved at skrive teksten ind eller tage et billede af teksten. Det er praktisk, hvis du ikke forstår menukortet, skilte på vejene eller etiketter i supermarkedet. Det smarte ved denne app er, at du kan bruge den, når du er offline. Det eneste du skal gøre hjemmefra, er at downloade de sprog, du skal bruge på ferien.

5. Rick Steves Audio Europe App – Audio-guides til seværdigheder i Europa

Rejsebogsforfatteren Rick Steve er kendt verden over for sine rejseguides. Hans app   indeholder audio-guides fyldt med facts og informationer om de største seværdigheder i Europa. Også med denne app har du mulighed for at downloade det, du skal bruge, mens du er tilkoblet internettet, så du slipper for at bruge data, når du bruger app’en.

6. Spotted By Locals – Tips fra de lokale

De bedste tips får man af de lokale, der bor i de pågældende byer. Med denne app undgår du turistfælderne og får samtidig insider-viden af de lokale, der kender til de bedste restauranter og de skjulte steder, som en turist normalt ikke støder ind i.

7. Flio – Nyttig information om lufthavne

Med Flio-appen kan du holde styr på en lang række informationer, som er nyttige at kende til, når du er i lufthavnen. ”Airport mapping” fører dig nemt og hurtigt til din gate, det nærmeste sted at oplade din mobil eller et behageligt lounge-område. Derudover får du oplysninger om forsinkelser, wi-fi og spisesteder, hvor du ofte kan anvende en rabatkode, som også er tilgængeligt på appen.

8. WeatherPro – Hold styr på vejret

Det kan være en fordel at tjekke vejret, før der planlægges et ferieprogram. WeatherPro indeholder detaljerede oplysninger om vejret, bl.a. regnmængder, luftfugtighed, UV-indeks, vandtemparaturer og mange flere tekniske detaljer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart