Fantastisk lyd fra Bose

Dine ører kan blive vilde med Bose SoundSport Free. Lyden er virkelig god, og de sidder behageligt. Men de fejler totalt på et enkelt område

Bose Soundsport Free Bose Soundsport Free

Bose har lanceret deres første ægte trådløse hovedtelefoner. Der er tale om in-ear hovedtelefoner, som er lavet særligt med henblik på sport. De lyder godt, men fejler til video.

Lyden rammer plet

Det er ellers lykkedes Bose at lave et par in-ear hovedtelefoner, der leverer fantastisk god lyd. Diskant, mellemtone og bas spiller godt sammen, og vi hører detaljerne i musikken i fin balance. På en eller anden måde giver Bose os en følelse af at være tættere på musikken med SoundSport Free. Det giver en flot og god oplevelse af at befinde sig midt inde i lydbilledet. Selv bassen lyder overraskende dyb og præcis, når man tænker på, at der er tale om forholdsvis små in-ear hovedtelefoner.

Bose SoundSport Free

Bose SoundSport Free

Forsinket lyd til video

Bose SoundSport Free fejler, når vi bruger dem til at se video. Med nogle Android-afspillere er der en betydelig forsinkelse imellem det, der sker på skærmen, og det vi hører i ørerne. Det samme gør sig gældende, når vi ser video på computeren (Windows 10).

Selv om en opdatering har hjulpet noget på problemet, så er der stadig mærkbar lag imellem skærm og lyd. Det er ret irriterende. På iPad fungerer både video og musik uden problemer.

Sidder godt fast

Hovedtelefonerne kommer med små silikone ”vinger” i tre størrelser. De sørger for, at hovedtelefonerne på 15 gram sidder godt og behageligt i øret – også i flere timer ad gangen. Selv under fysiske udfoldelser i fitnesscenteret, har vi på intet tidspunkt været nervøse for, at de skulle falde ud. De er i øvrigt IPX4 certificerede, så de kan tåle sved og regn, men ikke en tur under bruseren. De er en smule større end andre trådløse in-ear hovedtelefoner og stikker lidt længere ud fra hovedet. Betjeningen er enkel: Med de tre knapper kan man skrue op/ned for lyden, hoppe én sang frem/tilbage og sætte lyd på pause.

Robust oplader-etui

Der følger et oplader-etui med Bose SoundSport Free. Så man oplader altså etuiet, der så oplader hovedtelefonerne. Vi synes, det er en anelses kluntet, og vi ville gerne bytte noget af batterikapaciteten væk for et mere lommevenligt format.

Bose SoundSport Free

Bose SoundSport Free

Etuiets indbyggede batteri har strøm nok til at lade hovedtelefonerne op to gange, så man altså får 10 timer oven i hovedtelefonernes fem timers batterilevetid. Etuiet har fem led-indikatorer, som lyser op alt efter strømniveau. Det er i øvrigt meget praktisk, at hovedtelefonerne automatisk tænder, når vi tager dem ud af etuiet. Så slipper vi for at fumle rundt med tænd/sluk knapper.

Konklusion

Lyden er virkelig fantastisk med Bose SoundSport Free. Vi får en skøn musikoplevelse, og selv om vi hopper rundt, sidder hovedtelefonerne let og behageligt i ørerne. Det eneste punkt, vi virkelig ikke er begejstrede for, er at lyden er forsinket, når vi ser video. Det er en alvorlig mangel, hvilket også trækker ned i karakteren, der ville ligge på 85%, hvis vi kun skulle vurdere lyden.

Produktinformation

 • Produktnavn:  Bose
 • Produktnavn: Bose SoundSport Free
 • Batteri: Genopladeligt litium-ion-batteri
 • Opladeetui giver 10 ekstra timers spilletid
 • Opladningstid: 2 timer
 • Batterilevetid (opgivet): 5 timer
 • Dimensioner: 3,2 cm x 2,5 cm x 3 cm
 • Vægt: 15 gram hver
 • Etui: 3,75 cm x 10 cm x 4,75 cm
 • Vægt etui: 80 gram
 • Pris: Set til kr. 1.485 kroner
 • Læs mere hos Bose

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Fordele:

Bose SoundSport Free leverer fantastisk god lyd, og er behagelige at have i ørerne. Spilletiden på 5 timer er rigeligt til motionscenter eller løb, og så giver et kvarter i opladeren 45 minutters ny spilletid.

Ulemper:

De fungerer ikke godt nok til, at man kan se video. Det er et problem, for nogle gange vil man gerne se video, imens man sidder på motionscyklen, løber eller lunter på løbebåndet. Den slags skal altså bare fungere. Etuiet er for kluntet.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?