Visse smartphones fra Samsung sender tilfældige billeder til kontakter i telefonbogen

Det er stadig rygter. Men nogle af Samsungs kunder har klaget over, at deres smartphone automatisk har sende tilfældige billeder og planlagte beskeder til deres kontakter

Det er Gizmodo der først lagde mærke til det på blandt andet Reddit og Samsungs officielle support-site: Enkelte modeller af Samsungs mobiler – S9 og Note 8, lever deres eget liv. De sender nemlig helt af sig selv tilfældige billeder og planlagt beskeder til tilfældige kontakter i brugernes kontaktbog. Det skræmmende er at der efterfølgende ingen optegnelser er over de sendte beskeder.

Det betyder at du efterfølgende ikke kan gå ind og se, at din smartphone har været i gang med at sende beskeder uden dit vidende.

En Reddit-bruger fortæller til Gizmodo, at hans Galaxy S9+ har sendt hele hans fotoalbum videre til en af hans kontakter midt om natten mens han selv sov.

Der var ingen spor af det i app’en Samsung Messages, men han kunne efterfølgende se det i hans udskrift fra hans teleselskab. Han hævdser også, at han aldrig har brugt fanen ”Shared” i Samsungs fotoalbum, hvor brugere kan sende billeder gennem besked-app’en, via mails eller på sociale medier uden de skal forlade deres fotoalbum.

Mange af de klager om problemet der findes online har det til fælles at de alle er T-Mobile-kunder, og at de alle lige har opdateret Samsung Messages. Om de to ting hænger sammen, om problemet har noget med T-Mobile at gøre eller om det er en kombination af T-Mobiles tjeneste og Samsungs besked-app, er der ingen der tør sige noget om.

Samsung selv siger, at de har modtaget klagerne og er i gang med at undersøge sagen. Der er ingen rapporter om dette problem i Danmark, men hvis du er nervøs for at det kan ske, så kan du altid gå ind og fjerne Samsungs besked-apps rettigheder til at tilgå dit lager – bøvlet ja, men indtil vi ved om Samsung har fået styr på problemet er det klart noget man kan overveje.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2732 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart