Flot multiroom højttaler med skuffende lyd

Samsungs R6 Wireless multiroom højttaler har et spændende design og kan placeres både direkte på et bord, eller i Samsungs egen trefod. Desværre skuffer lyden

R6 Wireless

Trådløse højttalere bliver stadig mere almindelige, og multiroom højttalere drøner ligeså fremad. Hvad der er langt mindre almindeligt er de såkaldte 360 graders højttalere, men Samsungs R6 er en 360 graders, trådløs, multiroom højttaler, og så har den et noget anderledes design.

Lad os starte designet. Hvis du nogensinde har været i London, så har du muligvis set den bygning der ligner en raket. Tænk på den i lidt mindre størrelsesforhold og mal den hvid eller sort, så har du R6-højttaleren.

Faktisk så kan vi rigtig godt lide designet på R6-højttaleren, det er elegant, og det passer rigtig godt til en 360 graders højttaler. Designet gør samtidig at den pynter i de fleste rum, og om du sætter den direkte på bordet eller om du monterer den i den 3-fod som kan tilkøbes, så ser den pæn ud.

Let opsætning

Når først højttaleren er pakket ud har du så to valg. Enten sætter du den direkte op og tænder for den, eller du bruger ti minutters tid på at samle 3-foden og montere højttaleren på den.

Når du har sat højttaleren til og tændt for den, så skal du hente den tilhørende Samsung Multiroom app. Den app hjælper dig til at til at tilslutte højttaleren så du kan betjene den fra din smartphone.

R6 Wireless

Opsætningsprocessen går ret let og det tager kun ganske få minutter inden din smartphone og R6 er koblet sammen. Direkte fra app’en kan du så afspille musik på højttaleren, og fra app’en har du adgang til forskellige musikkilder.

Du kan vælge at afspille fra en række forskellige kilder, blandt andet radiokilder fra internettet, Spotify og Naspter. Du kan også afspille musik direkte fra din smartphone, og hvis du har en medieafspiller koblet til dit netværk, så kan du også afspille musik derfra.

Endelig har du mulighed for at koble din smartphone op mod højttaleren direkte med Bluetooth, en option som vi var nødt at at gøre brug til, og det kommer vi tilbage til lige om et øjeblik.

Hvor det gik let med at få musikken til at spille fra TuneIn, så fik vi aldrig vores medieserver og R6 til at spille sammen. Vi kunne kun se dele af musikken på vores medieserver, men der er mulighed for, at problemet ligger på medieserveren.

Vi forsøgte også at afspille musik direkte fra vores Raumfeld Expand, men hvor vi godt kunne se musikken, så kunne vi ikke afspille den. Igen – vi har mistanken liggende på vores system. Men omvendt så var det nu underligt at to forskellige systemer ikke kunne bruges sammen med R6.

Derefter ville vi så afspille musik fra vores smartphone, men her fik vi også et problem. For alt vores musik ligger i Google Play, og Samsungs app kan tydeligvis ikke se den musik der ligger i Google Play, heller ikke selvom den rent fysisk ligger på vores smartphone.

Hvis vi kopierede musikfiler direkte over på vores smartphone, så virkede det, men vi kunne bare ikke få det til at spille sammen med Google Play.

Derfor endte det med, at vi koblede vores smartphone og R6 sammen via Bluetooth, og afspillede på den måde vores musik.

R6 Wireless

Tvivlsom kvalitet

Selvom vi havde problemer med at få musikken til at spille, så lykkedes det for os til sidst, og vi fik afspillet både musik fra netværket, fra digitale radiostationer, fra vores lokal musik på smartphonen og endelig fra musik på Google Play via en Bluetooth-forbindelse.

Her var dommen så ens uanset hvilken musikkilde vi valgte. Musikken var bare af en alt for dårlig kvalitet – specielt når man tænker over, at højttaleren koster omkring 2.000 kroner.

Hvis lyden overordnet skal beskrives, så lød det lidt som en dåselyd. Der manglede dynamik og dybde. Bassen var næsten ikke-eksisterende, og diskanten var alt for skarp og metalagtig.

Den havde en fin mellemtone, men det samlede musikbillede var ikke specielt godt. Højttaleren var flot, den var let at sætte op og betjene, men den er bare alt for dyr, kvaliteten taget i betragtning.

Vi håber på at Samsung får styr på lydkvaliteten, for ideen i højttaleren er rigtig god.

Produktinformation

  • Produktnavn: R6 Wireless Multiroom
  • Producent: Samsung
  • Højttalertype: Multiroom, 360 graders højttaler
  • Understøtter: Bluetooth
  • Netværk: Dualband WiFi
  • Musikformater: DRM-fri AAC, MP3, WaV, OGG, WMA, FLAC, AIFF, ALAC
  • Dimensioner: 157 x 232 x 157 mm
  • Set til: 2.000 kroner
  • Mere information hos Samsung

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Flot design og ægte 360 graders lyd gør ikke alt. Kvaliteten af lyden i R6 Wireless mangler dybde og klangbund, og vi kan ikke få pris og kvalitet til at hænge sammen. Højttaleren er pæn, men det forsvarer ikke den høje pris.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?