Forventet kæmpebøde til British Airways efter datalækage

Det store britiske flyselskab, British Airways, kan se frem mod en bøde i milliardstørrelsen, efter sidste års datatab

Den engelske organisation, ICO, der holder øje med virksomheders brug, og misbrug, af personlige data, har lige fortalt at de har planer om at idømme British Airways en rekordstor bøde på 183 millioner engelske pund, som følge af den store datalæge som det gamle flyselskab led under sidste år.

Årsagen til den store bøde er, at ICO – Information Commissioner’s Office – mener at det er på grund af dårlige sikkerhedsforanstaltninger, at de led under det store datatab, hvor kreditkort-informationer, navne, adresser, booking-detaljer og logins blev mistet for minimum en halv million kunder.

Bødens størrelse er den største ICO nogensinde har udstede, og markant større end de 500.000 pund som Facebook måtte indkassere i sagen som Cambridge Analytica.

BA har nu 28 dage til at appellere inden dommen stadfæstes.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?