Galaxy S10 – Samsungs nye flagskibsmobil – øger antallet af kameraer

Med S10 markerer Samsung 10 år med Galaxy S-innovationer. Galaxy S10 byder på det nyeste inden for mobilinnovation gennem fire modeller og introducerer desuden den nye skærmteknologi Dynamic AMOLED, den smarteste kamerateknologi nogensinde set fra Samsung, mulighed for trådløs opladning af andre enheder, AI-baseret ydeevne-optimering – og meget mere

Samsung har lige kunnet fejre at der er gået et årti siden lanceringen af den første Galaxy-telefon: Galaxy S. Det markeres med lanceringen af det nyeste skud på flagskibsstammen i form af Samsung Galaxy S10. Fire modeller af Galaxy S10 er det blevet til, og hver enhed er udstyret med næste generations funktioner, der er tilpasset forbrugernes hverdagsbehov – og byder derfor på nye innovationer inden for skærm, kamera og ydeevne.

Tre nye S10’er til Danmark

Galaxy S10-serien tilbyder forbrugere den nye Dynamic AMOLED-skærm, næste generations kamera og intelligent ydeevne, hvilket giver forbrugerne frihed til at bruge telefonen til endnu mere i hverdagen, og sætter en ny standard for, hvad man kan forvente af smartphones i dag.

Med introduktionen af Dynamic AMOLED Display tilbyder Samsung Galaxy S10 Full Screen Experience med Ultrasonic Fingerprint Scanner. Galaxy S10 er udstyret med Samsungs hidtil bedste skærm samt verdens første Dynamic AMOLED-skærm.

Som den første HDR10+-certificerede smartphone leverer Galaxy S10 et mere dynamisk og levende farvespektrum, hvilket sikrer et enestående og realistisk billede. Galaxy S10’s Dynamic AMOLED-skærm er desuden VDE-certificeret, hvilket resulterer i klarere farver og skarpe kontrastforhold med endnu dybere sort og lysere hvide nuancer.

Galaxy S10 er verificeret af DisplayMate, hvilket betyder, at forbrugerne kommer til at nyde godt af den præcise farvesammensætning – selv i kraftigt sollys. Desuden reducerer den TÛV Rheinland-certificerede Dynamic AMOLED-skærm blåt lys uden at gå på kompromis med billedkvaliteten eller tilføje et filter.

Som resultat af en nyskabende designudvikling er Galaxy S10 i besiddelse af den unikke skærmteknologi Infinity-O, der gennem et hul i displayet er udstyret med en række sensorer og kamerateknologi, så forbrugerne kan få mest muligt ud af skærmen uden forstyrrelser.

Galaxy S10’s Dynamic AMOLED-skærm er desuden udstyret med den første indbyggede Ultrasonic Fingerprint Scanner. Til forskel fra tidligere løsninger som læser i 2D, læser Ultrasonic-scanneren 3D-konturerne i forbrugernes fysiske fingeraftryk for øget sikkerhed. Med verdens første FIDO Alliance Biometric Component-certificering tager Galaxy S10 biometriske genkendelse til et nyt niveau.

Professionelt kamera

Galaxy S10’s kamera bygger på Samsungs innovationer inden for kamerateknologi, og med Dual Pixel og Dual Aperture byder Galaxy S10 på en ny kamerateknologi og avanceret intelligens, der gør det nemt at tage episke billeder og videoer:

  • Ultra-Wide Lens: For første gang i S-serien tilbyder Galaxy S10 en Ultra-Wide-linse, der ligesom det menneskelige øje har et 123-graders synsfelt. Derfor er kameraet perfekt egnet til imponerende landskabsbilleder, store panoramaer og endda et udvidet familieportræt, hvor alle kan være med.
  • Super Steady & High-Quality Video Recording: Galaxy S10 gør det muligt at foretage Super Steady-optagelser ved at kombinere optisk og digital stabiliseringsteknologi. Uanset om du står midt i et publikumshav og danser under en koncert eller forsøger at registrere alle detaljer under en ujævn cykeltur, gør teknologien det muligt at indfange øjeblikket. Både for- og bagkameraer kan skyde billeder i op til UHD-kvalitet, og det bagerste kamera giver dig fleksibiliteten til at optage i HDR10 +, hvilket er det første af sin slags på markedet.
  • AI Camera: Galaxy S10 gør allerede smarte funktioner mere præcise med NPU (Neural Processing Unit), så forbrugeren kan tage professionelle billeder, der er værd at dele uden manuelt at tilvælge avancerede kameraindstillinger. Takket være NPU kan Scene Optimizer nu genkende og være mere præcis end nogensinde, når den behandler flere scener og med Shot Suggestion tilbyder Galaxy S10 automatisk anbefalinger til bedre billedekomposition.

Galaxy S10 er udviklet med førsteklasses hardware- og maskinlæringssoftware for at gøre den til Samsungs hidtil smarteste enhed. Telefonen tilbyder helt nye muligheder fra at dele strøm trådløst til AI-drevet ydeevneforbedring og intelligent wi-fi.

  • Trådløs batteriopladning: Samsung introducerer nu trådløs batteriopladning med Galaxy S10, hvilket gør det nemt at oplade Qi-certificerede enheder. Galaxy S10 kan trådløst oplade smart-watches og trådløse hovedtelefoner, men kan også oplade sig selv og andre enheder samtidigt via trådløs batteriopladning, når de er forbundet med en almindelig oplader. På denne måde behøver du ikke at medbringe en anden oplader på rejsen.
  • Intelligent ydeevne: Den nye AI-software i Galaxy S10 optimerer automatisk batteri, CPU, RAM og endda enhedens temperatur baseret på, hvordan du bruger telefonen. Den fortsætter tilmed med at lære sig selv at blive mere effektiv ud fra, hvordan telefonen bruges. Ved at udnytte AI’s evner, kan Galaxy S10 lære forbrugerens favoritapps at kende, så disse kan starte hurtigere.
  • Intelligent wi-fi: Galaxy S10 leveres med intelligent wi-fi, hvilket betyder, at vekslen mellem 4G og wi-fi finder sted sikkert og uden forstyrrelser, mens den advarer mod usikre wi-fi-forbindelser. Galaxy S10 understøtter desuden den nye standard WiFi 6, som gør ydeevnen bedre, når den er tilsluttet en kompatibel router.
  • Bixby Routines: På Galaxy S10 automatiserer Bixby brugerens rutiner og foreslår brugerdefinerede anbefalinger, som kan gøre livet lidt lettere. Med forudindstillede og personlige rutiner, som f.eks. bilture eller aftenrutiner, baseret på det, du plejer at gøre, kan Galaxy S10 automatisk reducere antallet af gange brugeren behøver at trykke på telefonen og dermed spare værdifuld tid.

Galaxy S10-familien kommer blandt andet med Fast Wireless Charging 2.0, IP68 vand- og støvresistens, næste generations-processor og Samsung-tjenester som Bixby, Samsung Health, Samsung Pay og Samsung DeX.

Brugerne kommer til at få den største lagerkapacitet nogensinde på en Galaxy-mobil med op til 1TB indbygget lagring på S10+ med 12GB RAM og muligheden for at tilføje yderligere 512GB microSD for op til 1,5TB lagring.

  • Hastighed: Galaxy S10 giver brugerne mulighed for at få adgang til den næste generation af wi-fi 6, hvilket sikrer prioriteret og fire gange hurtigere adgang til wi-fi sammenlignet med andre brugere i højdensitetsnetværks-områder som f.eks. lufthavne. For første gang nogensinde kan brugerne opleve downloads i 4G og surfe i op til 2.0Gbps.
  • Gaming: Galaxy S10 er designet til den bedst mulige spiloplevelse med indbygget AI-baseret præstationsoptimeringssoftware, Dolby Atmos-hardware med spiltilstand og dampkammer som kølesystem. Det er også den første mobile enhed, der er optimeret til spil skabt gennem Unity-platformen.
  • Sikkerhed: Galaxy S10 leveres desuden med den indbyggede sikkerhedsplatform Samsung Knox samt sikker opbevaring af hardware, der gør det muligt for brugeren at sikre sine private adgangskoder til blockchain support services.

5G-æraen begynder nu

Mens man venter på, at infrastrukturen skal blive klar til 5G, har Samsung skabt Galaxy S10 5G, hvor lanceringen i de nordiske lande afhænger af, hvornår udviklingen af netværket er oppe at køre. Galaxy S10 5G er til dem, der vil have alt og mere til, og vil være klar til næste generations hurtige forbindelse og krævende funktioner.

Med Samsung Galaxy S10 5G kan forbrugere, der er forbundet med et 5G-netværk, downloade hele sæsoner af tv-shows på få minutter, spille grafikkrævende spil gennem skyen med minimal forsinkelse, nyde forbedrede VR- og AR-oplevelser, eller hvorfor ikke holde kontakten med nære og kære bekendte vedlige gennem videoopkald i 4K opløsning.

For virkelig at drage fordel af alt, hvad 5G tilbyder, er Galaxy S10 5G udstyret med den største skærm nogensinde i Galaxy S-serien med 6.7 “Infinity-O Display, kamera med 3D-dybde til at optage 3D-billeder, som forbedres gennem Video Live Focus og Quick Measure, samt et batteri på 4.500mAh med hurtig opladning på 25W.

Galaxy S10 og Galaxy S10+ vil være tilgængelig i farverne Prism White og Prism Black, mens Galaxy S10e vil være tilgængelig i Prism White, Prism Black- og Prism Green-farver. Galaxy S10+ 512GB og 1TB kommer i nyt premium-materiale, Ceramic Black.

Galaxy S10, Galaxy S10 + og Galaxy S10e vil være tilgængelige i butikkerne fra og med 8. marts 2019 på udvalgte markeder med vejledende priser på 7.199 kr. for Galaxy S10, 5.999 kr. for Galaxy S10e, 7.999 kr. for S10+ 128 GB, 9.699 kr. for Galaxy S10+ 512GB og 12.699 kr. for 1TB-version. Forsalget er begyndt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2585 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart