Garanti mod ransomware

Ransomware er et stort problem for virksomheder over hele verden. Ingen kan sige sig fri for at blive ramt, og det kan være svært at komme tilbage uden tab af data eller kritiske informationer. Men det er ikke umuligt, og Veeam mener de har løsningen

Virksomheder rammes i stadig stigende grad af ransomware, og det kan være både dyrt og besværligt at komme bare tilnærmelsesvist tilbage igen.

Men Veeam, der har specialiseret sig i online databeskyttelse, mener at det er muligt ikke alene at beskytte sig, men også at komme helt tilbage igen. Det skulle version 12 af deres løsning Veeam Backup & Replication sikre.

Faktisk tror Veeam så meget på den løsning, at kunder på Premium-udgaven kan få en garanti på 5 millioner dollars til gendannelse af data i tilfælde af et succesfuldt ransomwareangreb.

Veeam fortæller, at den nye version kan bruges på tværs af cloudløsninger og on-premise, og derfor vil fungere i stort set enhver hybrid sky, som er virkeligheden for de fleste virksomheder i dag.

De fortæller videre, at det mest effektive våben mod ransomwareangreb er evnen til at køre en backup ind af alle systemer, og selv nu, hvor hackerne også går efter backup’en, så har Veeam så grundige tilgange og sikkerhedsforanstaltninger, at det ikke bør være noget problem i praksis. Derfor tør Veeam stille garantien.

Overraskende mange står med en ubrugelig eller i bedste fald mangelfuld backup, når uheldet er ude. Evnen til at gendanne data efter et nedbrud er afgørende for, at alle anstrengelserne med at sikre effektiv backup ikke er forgæves. Som en del af den nye V12 findes også en “Recovery Orchestrator”, som skal sikre at backup’en faktisk kan køres ind. Ved at teste backup’en og evnen til gendannelse løbende får man sikkerhed for, at man også kan klare det den dag det brænder på.

Veeam stiller spørgsmålet om, hvorvidt tiden er ved at løbe fra ransomware, og nu venter de så på de cyberkriminelles modtræk – en meget modig holdning, for de cyberkriminelle har en tendens til altid at være et par skridt foran sikkerhedsbranchen.

About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.