TEST: Spændende kamera til streaming og onlinemøder

Onlinemøder er blevet stadig mere almindeligt, og det samme gælder for streaming til sociale medier. Det nye kamera 950 4K Webcam fra HP er godt til formålet - for alle med en Windows-computer

HP 950 4K Webcam. Foto: HP

Onlinemøder er blevet en hverdagsting for de fleste af os, og selvom fysiske møder er kommet tilbage, så fylder onlinemøder og -konferencer stadig mere for os alle.

Men det samme gælder videoer optaget foran skærmen. Antallet af videoer med folk der kommenterer eller reagerer på andres videoer er nærmest eksploderet. Men den slags kræver et godt webkamera, og HP har et rigtig godt bud på sådan en svend – 950 4K Webcam. Men kun hvis du har en Windows-computer altså.

Netop den lille detalje – den med Windows-baseret computer – er nok den der frustrerede mig mest. For selvom du godt kan tilslutte kameraet til din Mac, og også godt bruge det, så får du ikke adgang til alle de specielle, og fede, funktioner kameraet har hvis du bruger en Windows-baseret computer.

Det kræver nemlig et specielt program, HP Webcam Control Center, før du kan låse op for ting som justering af farver og lysniveau, og ikke mindst ting som at sikre at dit ansigt altid er i fokus. Netop den funktion er noget af det kameraet slår sig op på, og jeg var ret ked af, at jeg ikke kunne bruge den funktion på min Mac, som er min hverdagscomputer. Jeg måtte faktisk støve en Windows-computer af, for at teste den funktion – der forresten virker ganske fortrinlig.

Næsten på samme niveau, rent frustrationsmæssigt, var kompleksiteten i at få fat i førnævnte software. Linket i brugervejledningen ledte hen til en webside, hvor jeg burde kunne hente softwaren, men alt jeg fik fat i, var deres supportside. Det krævede en Google-søgning før jeg fandt et sted jeg kunne downloade den software.

God kvalitet – fede funktioner

Opsætningen af kameraet var ikke specielt kompliceret. Usb-stikket skulle sættes i min computer og så var kameraet klar til brug. Herefter skulle HP Webcam Control Center så lige installeres, men så var alt også gjort.

En lille ting der undrede mig her var, at HP vælger at levere kameraet med et standard usb-stik, og ikke et usb-c-stik. Langt de feste nyere laptops, herunder HP’s egne, har ingen eller kun få usb-stik, men har ofte flere usb-c-stik.

Uden at indstille kameraet, leverede de ikke specielt god video. Farverne var for røde, og det håndterede ikke modlys på mit kontor specielt godt. Men med softwaren kunne jeg justere mig ud af de problemer, og faktisk få et rigtig godt resultat med gode farver og knivskarp video.

Det var også i softwaren at jeg kunne indstille den funktion der sikrede at mit ansigt altid var i fokus – en funktion jeg kender fra min iPhone og iPad, og som jeg sætter rigtig stor pris på.

Lyden var overraskende god i dette webcam. Ofte oplever jeg, at den indbyggede mikrofon er af langt dårligere kvalitet end selve kameraet, og at det er nødvendigt, eller ønskeligt, med en ekstern mikrofon. Det var ikke tilfældet her – 950 4K Webcam klarede opgaven til topkarakter – virkelig god lyd.

Kameraets mekaniske indstillinger er gode. Der er en fysisk klap der lukker for objektivet, så der ikke er nogen der kan holde øje med dig når du ikke ønsker det. Det er også monteret på sådan en måde, at når det sidder på skærmen, så kan du både vride og vippe det, og eventuelt vise indhold på dit skrivebord. Hvis du gør det, så retter softwaren automatisk billedet op, så det ikke giver et skævt billedet. Det er en ret sejl lille funktion.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Jeg kan godt lide kameraet og de mange funktioner det har. Men jeg er alt andet end begejstret for at det kun virker til Windows, eller at det er så svært at få fat i den software der driver kameraet.

Fede mekaniske funktioner og god lyd, men alt i alt er kameraet for dyrt i forhold til, hvad du får for pengene.

Du kan læse mere om 950 4K Webcam her.

Det koster 950 4K Webcam lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.