Google glemte at informere om mikrofon i alarmsystem

Googles hjemmealarmsystem, Nest, indeholder en mikrofon – noget som Google ikke har oplyst brugerne op. De kalder det nu en fejl, og siger at mikrofonen ikke skulle være en hemmelighed

Katten kom ud af sækken, da Google for nyligt annoncerede, at deres avancerede Nest-alarm nu kan bruges sammen med Google Assistent gennem en opdatering. Fremover vil du kunne tale til Nest-systemet og få det til at udføre de opgaver som Google Assistent på andre enheder også kan.

Problemet er blot, at Google ikke har fortalt deres brugere at der sidder en mikrofon i Nest-alarmsystemet.

Vi ved alle, at der sidder mikrofon i deres overvågningskameraer, om ikke andet så fordi du kan høre hvad der sker i rummet, når du tænder for app’en.

Men i Nest Guard, et alarmsystem der indeholder alarm, lås og bevægelsessensor, har det aldrig været beskrevet at der sidder en mikrofon. Hverken i brugervejledningen eller i de tekniske specifikationer.

I går gik en talsmand fra Google så på podiet, og fortalte til Business Insider, at Google har lavet en ’fejl’.

“The on-device microphone was never intended to be a secret and should have been listed in the tech specs. That was an error on our part,” siger han til Business Insider.

Yderligere fortæller Google, at mikrofonen aldrig har været tændt, og at den kun aktiveres når brugeren aktivt tænder for den mulighed.

Samtidig siger Google at mikrofonen oprindeligt blev placeret i Nest Guard, som en fremtidssikring – hvis der nu skulle komme ting som Google Assistent, der på sigt kunne bruge mikrofonen.

Men det ændrer ikke ved, at det er mistænkeligt at Google aldrig har fortalt om den mikrofon, ikke mindst set i lyset af de mange sager, hvor forbrugere mistænker virksomheder som Google, Amazon og Apple for at spionere og lytte med på alt der sker i hjemmet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?