Google Play Store updateret – enkelt design, ingen musik

Androids økosystem for apps, Play Store, er blevet opdateret markant. Designet er gjort lettere at overskue, musik-fanen er fjernet og Google har haft et godt øje til Apples designvalg

Det er ikke fordi Play Store på nogen måde er kommet til at ligne App Store fra Apple, men nogle af de valg de nu har foretaget i deres opdatering af Play store, minder meget om dem vi har set tidligere fra Apple.

Noget af det første du måske har lagt mærke til er, at Google har fjeret fanen Musik fra Google Play Store, og så skal du ikke mere lede efter dine apps i en stor pærevælling. Google har nu skilt spil og apps fra hinanden, hvilket jeg personligt sætter stor pris på.

Samtidig har Google gjort designet markant mere venligt. Ikke længere så meget rod på skærmen, nu er det enkelt og let at overskue med mere hvidt på skærmen. Jeg lugter klart inspiration fra Apples nye design her.

Google har også fjernet Play Stores hovednavigation fra toppen af skærmen, og henvist den til bunden af skærmen – igen lige som hos Apple.

Menuen er også gjort mere enkel, den har blot fire menuer; Spil, Apps, Film og Bøger. Men når du kommer ned Spil og Apps, får du de vanlige menuer (i toppen) så som; Til dig, Hitlister, Preminum osv.

Men også selve omtalen af de enkelte apps har fået en overhaling. Bedømmelse og popularitet er blevet lagt op i toppen, og knappen til at installere med er gjort markant større. Og nu følger jeg virkelig at jeg gentager mig selv – men det minder virkelig også om App Store.

Hvad synes du om det nye layout? Er det en forbedring, eller skulle de hellere have beholdt det gamle layout?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2582 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart