Huawei sælger nu flere smarthones end Samsung

Takket være et stærk kinesisk marked, har Huawei overhalet Samsung den der sælger flest smartphones på det globale marked

Ifølge Reuters kan Huawei nu kalder sig for producent af de mest populære og bedst sælgende smartphones i verden.

Huawei solgte ikke mindre end 55,8 millioner enheder i perioden april til juni, mens Samsung måtte ‘nøjes’ med 53,7 millioner. Disse tal kommer forresten fra det uafhængige research-firma Canalys.

Der dog ingen tvivl om, at den placering skyldes et meget stærkt hjemmemarked, Kina. Huawei sælger nemlig to tredjedele af deres enheder i Kina, mens resten af verden står for en tredjedel af salget. Det amerikanske handelsforbud mod Huawei rammer dem hårdt.

Huaweis salg udenfor Kina faldt i samme periode med 27%, mens deres salg i Kina steg med 8%.

I en pressemeddelelse skriver Yin Lin, der er direktør for Huawei Consumer Business Group i Danmark:

Vores forretning har udvist en enestående modstandsdygtighed i disse vanskelige tider. Midt i en periode med hidtil uset global økonomisk afmatning og udfordringer er vi fortsat med at vokse og fremme vores førerposition ved at tilbyde forbrugerne innovative produkter og oplevelser.

Når vi ser mod fremtiden, hvor 5G, AI og IoT kommer til at vokse overalt, vil vores fokus fortsat være på at gennemføre vores All-Scenario Seamless AI Life-Strategi. Vores teknologi – fra smartphones til tablets, pc’er og wearables – er baseret på den forpligtelse vi har over for forbrugerne til at opfylde deres behov.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart