Huawei tilslutter sig internationalt samarbejde for at styrke cybersikkerheden

Den 1. august tilsluttede Huawei Technologies sig Paris Call-deklarationen – et internationalt samarbejde, der forpligter medlemmerne til at samarbejde om et af verdens mest presserende og komplicerede spørgsmål: at gøre digitale produkter mere sikre, styrke det kollektive forsvar mod cyberkriminalitet og fremme samarbejde mellem alle involverede på tværs af landegrænser

Foto: Huawei

Ved at tilslutte sig Paris Call bliver Huawei en del af et samarbejde, der allerede tæller 67 lande, 139 NGO’er fra hele verden og 358 selskaber fra den private sektor. Paris Call, der er blevet til på initiativ af Frankrigs præsident, Emanuel Macron, og UNESCO, tæller blandt andre medlemmer som Europol, Det danske Handelskammer, Facebook, Siemens, IBM, Ericsson og Telenor.

Som markedsledende leverandør af informations- og kommunikationsteknologi investerer Huawei betydelige summer i forskning for at gøre produkter og løsninger så sikre som muligt.

”Det er selve fundamentet for Huaweis eksistens, at vi altid stræber efter bedre sikkerhed,” siger John Suffolk, Global Cyber Security & Privacy Officer hos Huawei, og fortsætter:

”Vi støtter fuldt ud enhver bestræbelse, idé eller ethvert forslag, der kan højne sikkerheden ved brug af produkter og tjenester – for regeringer, kunder og deres kunder. Globale tiltag, der stræber mod at styrke forsvaret mod cyberkriminalitet, herunder åbenhed, transparens og internationale standarder, har vores fulde opbakning.”

Som medlem af Paris Call vil Huawei især gå ind i arbejdet for internationale, objektive standarder for test- og verifikation. Standarder, der skal gælde for alle teknologileverandører. Ved at skabe fælles, objektive tredjepartsstandarder for sikkerhedstest af produkter fra alle teknologileverandører, kan beslutninger om sikkerhed baseres på fakta snarere end følelser eller politisk retorik.

Tilslutningen til Paris Call understreger samtidig Huaweis grundlæggende ønske om at samarbejde med regeringer, andre private virksomheder og civilsamfundet generelt for at udvikle og sikre foranstaltninger, der gør den digitale verden mere sikker.

Tilhængere af Paris Call forpligter sig til at:

  • arbejde præventivt for at øge modstandsdygtigheden over for ondsindet cyberaktivitet
  • beskytte adgangen til og integriteten af Internettet
  • samarbejde for at forhindre indblanding i valgprocesser
  • arbejde sammen for at bekæmpe krænkelser af intellektuel ejendom på internettet
  • forhindre spredning af ondsindet malware og ondsindede teknikker
  • forbedre sikkerheden ved digitale produkter og tjenester såvel som den generelle ”cyberhygiejne”
  • slå ned på troldehære online og øvrige stødende handlinger fra ikke-statslige aktører
  • arbejde sammen for at styrke relevante internationale standarder

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2952 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart