Huawei lancerer P10 og P10 Plus

Man fristes til at sige “vanen tro”. For Huawei gør det nemlig igen – i forbindelse med en af de større messer, denne gang Mobile World Congress i Barcelona, lancerer de deres nyeste smartphone, P10 og P10 Plus.

Selvom MWC17 endnu ikke er åbnet officielt, så koger Barcelona allerede af de mange besøgende og de mange lanceringer der allerede i dag, søndag, finder sted.

Der har de sidste uger været masser af spekulationer om, hvad de nye smartphones vil indeholde, og nu bliver spændingen så udløst.

Under temaet “chance the Way the World sees you”, blev de ny mobiler så lanceret.

Det var Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group der stod for præsentationen, og han fortalte at det havde været vigtigt, at bygge på den succes som P9 havde haft. P10 skulle være den nye kosmopolitiske telefon af med afsæt i kunst og kultur.

I det følgende er der mange detaljer der bliver fortalt af Richard Yu, og vi kommer naturligvis ind på dem alle når vi får mobilen i hånden.

Fra præsentationen

Som med P9, er P10 bygget op over Leica-linser for at give de fotointeresserede en meget avanceret smartphone.

P10 er med Hyper Diamond-Cut Finishing som er en helt ny måde at bearbejde overfladen på mobilen, og som skulle betyde at den ikke tager imod fingeraftryk og heller ikke bliver ridset.

To farver blev præsenteret – en grøn og en blå – omend der blev brugt lidt andre ord til at beskrive farverne under lanceringen.

En ting lyder spændende, den er skulle være mere solid. Det nye 2,5D Gorilla-glas skulle gøre at ydelsen i drop-test er blevet forbedret med 80%, og glasset går rundt om kanterne på mobilen.

Home-knappen er nu en smart-tast, hvor der er indbygget fire funktioner i en og samme knap.

Hvad vi dog betragter som rigtig interessant er, at kameraet ligger helt i niveau med overfladen, det har vi ventet rigtig længe på.

Skærmstørrelsen 5,5″ og batteriet er på 3.750 mAh. skærmen er et 2K-display med en briggernes på 500 nits.

Den tåler vand og har en nano-belæsning der gør at vandet preller af.

Richard Yu lover at mobilen er optimeret til portrætbilleder, så du kan få nogle helt unikke billeder.

Selve kameraet er meget spændende.

Det er premium linser fra Leica der bruges, den har en blænde på F1.8. Der er naturligvis stadig to linser, 20MP monokrom og 12MP RGB og et hybrid-zoom (2x), og så en funktion Huawei kalder for 4-in-1 hybrid autofokus.

Som vi så med P9 er der et Professional Mode, hvis du virkelig vil nørde med indstillingerne i kameraet, hvilket foto-entusiaster virkelig vil nyde.

Guf til fotografen

Richard Yu fremhæver deres makro-fotografi, hvilket vi naturligvis vil kigge nærmere på når vi får mobilen til test.

P10 har en række forbedringer i forhold til portræt-fotografering, og Huawei har ønsket at bringe flere af disse til selfie-kameraet også (som forresten også er en Leica-linse).

Derfor skulle selfies være ret flotte på den nye P10 (hvilket vi naturligvis også skal have testet).

P10 er en 4,5G LTE smartphone med 4×4 MIMO-teknologi, hvilket kan være med til at sikre meget stabile og hurtige forbindelser.

P10 har også en dobbelt WiFi-antenne, altså 2×2 MIMO-teknologi på det trådløse netværk.

Så efter at Richard Yu har fortalt hvor meget bedre P10 er i forhold til iPhone (vanen tro skal Huawei fremhæve hvor meget bedre de er end Apple), så slog han fast at det er den giver de bedst forbindelser af nogle mobiler på markedet.

Når det kommer til hukommelsen har Huawei også opdateret deres smartphone. P10 optimerer løbende hukommelsen for at forhindre at din mobil bliver langsommere over tid.

En ny funktion er “Highlights” og hentyder ikke til striber i håret, men en funktion, hvor mobilen – i stil med iPhone – fremhæver øjeblikke i dit liv via dine fotografier.

Funktionen One Step Actions blev også fremhævet, og her kan du dele med et enkelt tap, og søge både globalt og lokalt med et enkelt swipe.

Mange flere funktioner er i mobilen, og dem vil vi naturligvis kigge på senere.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?