Samsung præsenterer iPad-klon på MWC17

Vi vidste godt at Samsung ikke ville fremvise en ny smartphone på Samsungs pressemøde i går. Vi havde også regnet med at der kom deres nye tablet, men hvad vi ikke havde set komme var, at den i høj grad var en klon af iPad Pro-modellerne.

Galaxy Tab S3 – en remake af iPad Pro

Samsung har i mange år forsøgt at komme ind på tablet-markedet. Men hvor de har haft stor succes på smartphone-markedet, er det ikke gået dem nær så godt når det kommer til tablets. Apple sidder solidt på det marked.

Nu sender de så deres Galaxy Tab S3 på gaden, og indrømmet selvom den umiddelbart ser spændende ud, så er det i høj grad en iPad der nu kører Android i stedet.

Samsung gjorde en del ud af på mødet, at fortælle at den nye tablet skulle kunne bruges både på job og i fritiden og at den i høj grad skulle kunne bruges til underholdning. Derfor var den udstyret med fire højttalere, der også skiftede funktion når du skiftede orientering på tabletten. Altså uanset orienteringen er bassen altid de nederste højttalere og mellemtone og diskant i de øverste – virker det bekendt? Jeps – sådan fungerer iPad Pro også.

Der findes et tastatur til den, der slutter sig til bare ved at du placerer tabletten på det, ikke noget med at skulle parre med bluetooth. Glimrende ide – som også Apple fandt ud af for snart halvandet år siden.

De har også udviklet en S-Pen, som fungerer stort set på samme måde som Pencil til iPad, men her skal Samsung så lige have ros. For ikke alene følger den med Tab S3, den er også batteriløs. Så du skal aldrig oplade den. Det er takket være et samarbejde med Wacom at Samsung har kunnet lave denne pen, og det er faktisk en rigtig fin løsning, som klart er mere smart end den vi har set hos Apple.

Samsung brugte en del tid på at fortælle om Tab S3, men intet i den virkede nyt. Vi applauderer ideen om, at der nu kommer en konkurrent til iPad Pro, men det gør ikke Tab S3 til noget unikt. Efter præsentationen sad vi tilbage med følelsen om, at her var der en iPad i Android-klæder.

Her er hvad vi ved om Tab S3:

  • Vægten er på 429 gram
  • Den kommer i Black & Silver
  • Den kører Android Nougat
  • Den har en 9,7″ Super Amoled-skærm
  • Den har HDR-video
  • Den har indbygget blue-filter når du skal læse på den
  • Den har fire højttalere tunet af AKG
  • Den har en forventet batterilevetid på 12 timer

Samsung Galaxy Tab S3 lanceres den 21. april og kommer i farverne sort og sølv.
Vejledende udsalgspris:
Galaxy Tab S3 WiFi 5.299 kroner
Galaxy Tab S3 4G 5.999 kroner

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart