Hvorfor vælge den nye gaming-mus fra Turtle Beach?

Turtle Beach debuterer med Grip 500 gaming-musen, der skal udfordre de større aktører på hardwaremarkedet

Turtle Beach er aktuelle med Grip 500 gaming-musen. Det er første gang, at den amerikanske hardwareproducent forsøger sig med mus, eftersom firmaet hidtil kun har været kendte for deres gaming-headsets. Danske Nordic Game Supply har designet Grip 500, hvormed bliver spændende at se, om dansk design forbedrer spiloplevelsen såvel som konkurrencefordelene, når vi kæmper mod andre på nettet.

Grip 500 koster omkring kr. 600, og den har en driver til installation, hvis du vil programmere din mus. Fordelen ved at programmere musen er, at du kan tilpasse den din spillestil og genren, du spiller. Ulempen for gamere med ingen eller meget lidt erfaring med gaming-mus er, at det kan tage sin tid at blive klog på en driver, hvorfor brugervenlighed også er et væsentligt parameter i denne anmeldelse.

grip 500

Design og komfort

Grip 500 er designet til mandehænder – det er en stor mus. Turtle Beach vil gerne have, at du skal kunne hvile din hånd på museryggen, så den håndflade ikke slæber henover bordpladen, når du spiller. Her vinder debutanten vores hjerter, men det betyder til gengæld, at hvis du har en mindre hånd, får du svært ved at nå alle tre genvejsknapper i venstre side af musen med din højre tommelfinger – med mindre du flytter hele hånden, hvilket ikke er helt så hensigtsmæssigt i kampens hede.

På selve museryggen finder du et scrollhjul med lys i og en tast til at bladre mellem de forskellige dpi-hastigheder. Scrollhjulet har en del modstand i sig, så det ikke kører derudaf ved et enkelt drej, og det kan vi godt lide. Samtidig er det nemt at løfte højre pegefinger og trykke på dpi-knappen bag hjulet.

Grip 500 lyser tre forskellige steder; i fronten, scrollhjulet og nederst på bagenden. Du kan indstille lyset efter humøret, men det er alt sammen lir. Turtle Beach har dog været diskrete med lyskilderne, hvilket reducerer nørdfaktoren signifikant – vi er glade for, der ikke er for meget bling, bling.

Komforten er i top. Grip 500 er beklædt af gummiagtigt materiale, der er behageligt at røre ved, og du mister ikke grebet på musen, fordi dine fingre eller hånd rutsjer, når du spiller på livet løs. Grip 500 lever med andre ord op til sit navn.

grip 500

Driverens mange facetter

Henter du driveren på Turtle Beach-hjemmesiden, vil du opleve, at den er nem at installere, og du får en godt overblik over driverens mange funktioner. Driveren er opdelt i fire forskellige kategorier; performanceindstillinger, justering af lys, macroindstillinger samt profiler.

Nørkler du med performanceindstillingerne, er det nemt for dig blandt andet at justere musens reaktionshastighed (dpi), hvilket strækker fra 100 dpi til 8200 dpi. Som enhver gaming-mus med respekt for sig selv, er det essentielt, at du kan justere hastigheden efter behov – især i skydespil. Vil du ændre på musens farvelys, kan du vælge mellem 16,8 millioner farver, der kan pryde musens front, scrollhjul og bagende. Vi bruger en del tid at finde ud af, hvordan vi får Grip 500 til at bruge ”battle”-lysfunktionen, men vi må opgive og lader os nøjes med den pulserende lysfunktion, hvilket omgående får scrollhjulet til at lyse op med en giftig lilla farve – nå ja, det er bedre end den lyserøde.

 

Vi har nemt ved at nørkle med macroindstillingerne, men det tager sin tid at blive helt klog på, hvordan vi kan programmere den enkelte museknap til at udføre en bestemt, avanceret handling. Grip 500 giver os eksempelvis muligheden for lave et handlingsmønster, hvor S-tasten trykkes fem gange med ét klik uden forsinkelser. Først vælger vi at lave et nyt mønster, derefter indtaster vi handlingerne og gemmer mønsteret, så vi kan tildele det en af museknapperne, når vi opsætter musens profil.

grip 500

I profilmenuen kan du tildele den enkelte museknap en funktion eller et handlingsmønster. Vi har meget nemt ved at tilpasse Grip 500 til StarCraft II, hvor vi spiller Terran-racen. Vi har i forvejen programmeret et handlingsmønster, der gør, at vi med et klik kan producere fem arbejdere, og dette mønster kan vi nemt tildele en af genvejstasterne i venstre side af musen. Vi har et bredt udvalg af de mest almene musefunktioner og mediefunktioner, der kan tilføres de enkelte knapper, men da der ikke er plads til dem alle i én profil, må vi prioritere eller skabe en ny profil, som passer til et andet spil.

Du kan vælge i mellem fem forskellige profiler, hvilket gør, at du kan programmere Grip 500 på fem forskellige måder, og du kan skifte profil, mens du spiller. Det lyder simpelt, men hvorfor designerne har valgt at smække profilknappen under bunden af musen, det er en gåde. For du bliver nødt til at stoppe op midt inde i dit spil for at løfte musen og bruge højre tommelfinger til at trykke på profilknappen for at bladre i profilerne. Turtle Beach kunne ligeså godt have placeret profilknappen på ryggen af musen, så du kunne bruge din pegefinger til at bladre.

Grip 500-driveren er meget brugervenlig, men er du ny inden for programmering af gaming-mus, skal du bruge en del tid på at lære de mange funktioner at kende – heldigvis er der en omfattende brugermanual i selve driveren. Et minus for Mac-brugere er det dog, at musens driver ikke understøtter Mac-OS.

Performance

Vi har testet musen på forskellige træbordplader, og vi opleve det irriterende i længden at høre Grip 500 slæbe sig hen over bordpladerne. Bliver du også træt i ørerne af slæbende musefødder, anbefaler vi at købe en musemåtte sammen med Grip 500.

Når vi spiller skydespillet, Battlefield: Hardline, er det nemt for os, før vi starter spillet, at vælge den profil, som passer til vores snigskytte i spillet. Vi har programmeret genvejsknapperne i venstre side til at bladre mellem våbnene, ligesom vi har indstillet dpi-spændet fra 500-6000, hvilket er rigeligt for os, når vi både skal tage sigte såvel som spurte rundt på banerne og reagere hurtigt, når vi bliver angrebet. Alt for 6000 dpi er for hurtigt for os – vi kan simpelthen ikke følge med.

 

Spiller vi strategispillet, StarCraft II, er det ligeledes nemt for os at vælge den rette profil til at spille Terran-racen. Alle knapper er, som vi har kodet dem til at være, og det gør det nemmere for os at udføre mange handlinger på én gang, hvilket sparer os dyrebar tid, når vi bliver angrebet eller selv skal angribe. Eksempelvis skal vi blot trykke på én knap for at få kontakt til vores barakker. Et næste klik gør, at der bliver trænet 20 marinesoldater – med ét klik. Alt sammen sker uden vi skal tilbage til basen og udføre handlingen med adskillige klik.

grip 500

Hvorfor lige Grip 500?

Turtle Beach og Nordic Game Supply har udviklet en mus, der ikke kun ligger godt i hånden, de har også leveret en mus, der på mange måder gør spillet nemmere for dig, hvis du forstår at udnytte musens mange funktioner. Grip 500 har en relativ beskeden pris omkring kr. 600, men den er pengene værd.

Grip 500 er brugervenlig, ergonomisk og yderst funktionel. Årsagen til at musen ikke får topkarakter er, at vi mangler en Mac-driver og mere nytænkning fra markedsudfordreren. Grip 500 minder for meget om alle andre gaming-mus, og hvorfor du skulle vælge lige præcis denne mus i stedet for mus fra Roccat, Logitech eller Razer, kan vi ikke svare på. Det er en rigtig god mus, men den ligner sine konkurrenter i design og funktioner.

Produktinformation

  • Navn: Grip 500
  • Producent: Turtle Beach
  • Reaktionshastighed: 100-8200 dpi
  • Antal knapper: 7
  • Driverunderstøttelse: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 eller nyere
  • Set til: Kr. 599
  • Mere information her

Bedømmelse

Samlet bedømmelse 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Danske Nordic Game Supply har formået at designe en mus, der er ergonomisk, brugervenlig og performer ganske glimrende. Grip 500 lever op til vores forventninger til en gaming-mus, fordi du har omfattende programmeringsmuligheder såvel som en reaktion, der matcher dit behov i skydespil såvel som strategispil. Grip 500 minder dog om de fleste gaming-mus på markedet, hvilket ikke er en dårlig ting, men vi savner en kant fra producentens side, der gør, at vi tænker, der er et behov for netop Grip 500, der udfordrer de øvrige aktører på markedet.

Kommentar til artiklen?