IFA 2017: Bragis smarte headset, The Dash og The Dash Pro, bliver nu endnu smartere med Amazon Alexa

Det intelligente headset, The Dash, fra Kickstarterfavoritten Bragi, får en markant opdatering – nu bliver Amazon Alexa en integreret del

Under årets IFA-messe mødtes Tech-Test med stifteren af Bragi, Nikolaj Hviid, der fortalte lidt om opdateringen til deres populære headset.

”The Dash Pro er vores topmodel, men det er langt mere end bare et headset. Vi kalder det for et hearable, fordi det faktisk er en computer i øret, eller en in-ear computer. Derfor har det også været oplagt for os at indbygge Amazon Alexa, så du får direkte adgang til de mange muligheder som dette smarte system giver,” forklarede Nikolaj Hviid.

The Dash Pro indeholder mere end 150 mikro-komponenter, en 32-bit processor, kunstig intelligens drevet af The Dash AI og 27 sensorer. Alt i alt gør disse sensorer at du faktisk kan gøre kroppen til en fjerbetjening.

”Hvis du har adgang til Amazon Alexa kan du f.eks. få adgang til Alexa bare ved at klap på kinden, eller ved at nikke eller noget helt andet,” siger Nikolaj Hviid.

The Dash Pro er ellers i forvejen et meget intelligent headset. Det detekterer selv hvilken aktivitet du har gang i, lige fra gang til løb og svømning, og jo længere du har det på, jo mere præcist bliver det.

”Den kunstige intelligens indbygget i headsettet gør, at det løbende bliver bedre og bedre. Det finder selv ud af, hvilke sensorer der bedste registrerer hvad du laver, og også om det er nødvendigt at justere lyden i en af de to ørepropper,” siger Nikolaj Hviid.

Han fortalte videre, at fordi The Dash Pro skal kunne bruges når du svømmer, så var det nødvendigt at få det godkendt til IPX 7, hvilket er meget kompliceret.

Det skal både fungere, kunne renses, give god lyd og absolut ikke tage skade af vand – den præcise definition er at det skal tåle 30 minutter på 1 meters dybde.

”Det var meget besværligt og en lang proces. Men nu har vi så et headset der tåler vand, og som derfor også kan tracke dig når du svømmer,” slutter Nikolaj Hviid.

Amazon Alexa findes endnu ikke på dansk, men hvis du er tilfreds med at give engelske kommandoer, så kan du bruge The Dash og The Dash Pro med Alexa fra oktober. Du skal bare lige opdatere til nyeste version af operativsystemet, BOS.

The Dash Pro får indbygget Alexa

The Dash Pro virker til alle sportsformer

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?