TEST: Imponerende godt headset fra Bowers & Wilkins

Hvis du vil have fat i et af de bedste over-ear-headsets til musik, så er Px8 et oplagt valg. Dette flotte headset giver ikke alene en fantastisk lyd, det har også en skøn komfort

Bowers & Wilkins Px8. Foto: Bowers & Wilkins

Jeg er stor fan af de små diskrete headsets man kan putte ind i ørerne, du ved in-ear-headsets. Men når jeg skal sidde og virkelig lade mig fordybe i musikken, så er det ikke helt nok længere, og jeg kigger mig om efter et godt over-ear-headset.

Jeg har i en periode testet den helt nye topmodel fra lydspecialisten Bowers & Wilkins, Px8, der er en opgradering af sidste års Px7 S2, der allerede den gang totalt slog benene væk under mig. Px8 er – om muligt – blevet endnu bedre, og lad mig bare med det samme sige, at jeg aldrig før har testet et headset der har så fed lyd, og som samtidig er så komfortabelt at have på.

Der er ingen tvivl om at det ikke er et headset til folk der ‘bare lige’ skal lytte til lidt musik, eller som vil have lyd med når de træner, går en tur med hunden eller lignende. Px8 kan sagtens bruges på farten – men i min verden er det designet til den audiofile der sidder stille og roligt i lænestolen og nyder musikken. Det fortjener dette headset, og med en pris på omkring 5.000 kroner har det fortjent den gode behandling.

Lækker komfort

Så snart jeg tog headsettet på kunne jeg mærke at Px8 ligger langt over standarden når det kommer til komfort. De materialer Bowers & Wilkins har brugt er både meget flotte og utrolig komfortable. Ørekopperne smyger sig rundt om ørerne, og selvom det presser nok til at det sidder godt fast på ørerne, så havde jeg absolut ingen følelse af pres på eller omkring ørerne. Det gjaldt også når jeg brugte skærmbiller, og det er altså lidt af en kunst at klare.

Bowers & Wilkins Px8. Foto: Bowers & Wilkins.

Samtidig er ørepuderne fremstillet af et skum der har en glimrende passiv støjreduktion, hvilket er vigtigt, for så er man ikke helt så afhængig af den digitale af slagsen.

Komforten har dog ikke gået ud over designet, og hele headsettet ser yderst elegant ud.

Høj lydkvalitet

Koblet sammen med den høje komfort kommer et meget flot og rent lydbillede med en imponerende god dynamik. Helt uden at jeg foretog nogle indstillinger, så leverede Px8 en lækker blød og behagelig bas, der formår at give en bund i musikken som jeg ikke før har oplevet i nogle headsets. Men hvor bassen i visse headsets godt kan blive ‘for meget’ så er det ikke tilfældet her – bassen er en naturlig del af musikken, og man skal faktisk lytte godt efter for at adskille den fra det samlede musikbillede.

Diskanten er meget levende og kan brede lyden ud på flotteste vis, så den fylder hele rummet, og det hele afsluttes af en meget flot diskant der er meget naturlig og giver en fin afslutning på musikbilledet.

Det er svært ikke at blive totalt fortryllet af musikken der strømmer ud af Px8, og det bliver bedre endnu.

For headsettet har en rigtig god aktiv støjreduktion. Headsettet er udstyret med seks mikrofoner der sikrere at alt uønsket støj fjernes fra lydbilledet. Du kan justere på niveauet af støjreduktionen og du kan slå den til og fra som du lyster.

Jeg bruger gerne den støjreduktion når jeg lytte til musik, og der er en funktion der gør, at den tilpasse støjreduktionen til det miljø du bevæger dig rundt i. Så hvis du vælger at gå en tur med det på, så vil støjreduktionen ændre sig, så musikoplevelsen optimeres.

Bowers & Wilkins Px8. Foto: Bowers & Wilkins

Personligt så ville jeg dog aldrig vælge at gå en tur med Px8 på. Dette headset fortjener at du sidder stille og roligt og nyder musikken. Men muligheden er der.

Gode muligheder i app’en

Langt de fleste funktioner kan du tilgå direkte på headsettet. Knapperne er lette at nå og fungerer uden problemer. Faktisk er der også en knap du selv kan bestemme funktionen på, men for mig er standardindstillingen – slå støjreduktion til og fra – den jeg vælger.

Du kan naturligvis også nå disse indstillinger i app’en, hvor du også kan indstille ting som auto standby, så headsettet slukker hvis det ikke bruges i 15 minutter, streamingkvalitet (den står på høj som standard og der bør den blive), og så kan du indstille auto start/stop, så musikken pauser når du tager headsettet af, og starter igen når du tager det på.

En af de ting der giver headsettet så fed lyd, er de nye specieldesignede 40mm kulstofmembraner og drivere som Bowers & Wilkins har udstyret headsettet med – det høres tydeligt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Px8 er, uden sammenligning, det bedste over-ear-headset jeg har testet til dato. Det har den bedste lydkvalitet og den bedste komfort jeg kan forestille mig, og samtidig ser det super elegant ud.

Ørepudernes nappa-beklædning er skøn og er med til at give headsettet den høje komfort.

Der er ingen tvivl om at Bowers & Wilkins har styr på lyd, og med Px8 har de sat en ny standard for, hvad du kan forvente af lyd i et headset til omkring 5.000 kroner.

Her har vi virkelig et headset for den audiofile der gerne bruger penge på den gode lyd.

Du kan læse mere om Px8 her.

Det koster Px8 lige nu

About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.