Ikke-tjekkede apps med adgang til telefonbog og sms-beskeder fjernes fra Google Play

Sikkerhed i forbindelse med apps på Google Play har længe været udfordret. Nu forsøger Google at hæve den, ved manuelt at fjerne mistænkelige apps

Google har gang i en større kampagne for at hæve sikkerheden i forbindelse med brugen af deres app-store. I øjeblikket fjerner de således apps der anmoder om tilladelse til at tilgå opkaldslogs og sms-beskeder, men som ikke manuelt er blevet tjekket af Googles ansatte.

Tilbage i oktober oplyste søgegiganten, at apps i deres app-store ikke længere kan få lov til at bruge nedarvede tilladelser, hvilket skulle være med til at øge sikkerheden i deres markedsplads.

Der findes rigtig mange apps der kræver adgang til opkaldshistorikken og sms-beskeder, f.eks. for at bekræfte 2-trins-autentifikation, social deling, eller for at erstatte opkaldsprogrammet med et nyt.

Det kan dog også udgøre et problem, for der findes udviklere der kan, og har, udnyttet dette niveau af adgang til at indsamle følsomme data, og det ønsker Google nu at komme til livs.

Til internetmagasinet Techcrunch udtaler Paul Bankhead, Googles direktør for produkthåntering på Google Play:

– Vores nye politik er designet til at sikre at apps der beder om disse tilladelser, virkelig har brug for fuld og vedvarende adgang til de følsomme data for at få app’en til at fungere efter hensigten.

Så Google vil nu gennemse apps og tjekke hvorfor de har brug for den adgang, og om udvikleren og brugeren forstår den risiko der er ved at give den fulde adgang til disse opkalds- og sms-data.

Indtil videre har titusindvis af udviklere allerede indsendt nye version af deres apps, der enten fjerner kravet om adgang til opkald og sms-beskeder, eller de har indsendt en nye ansøgning om brug af disse adgange.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2742 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart