TEST: Alarmsystemet Cave er superenkelt at bruge

Så er Veho igen på banen med et spændende produkt. Deres alarmsystem, Cave, adskiller sig markant fra mange systemer på markedet i dag, det er let at sætte op og bruge, men nogle gange driller det også en smule

Veho Cave Starter Kit med Smart Cam. Foto: Lars Bennetzen

Jeg er altså gået hen og blevet en fan af Vehos produkter, og langt hen ad vejen formår alarmsystemet, Cave, også at imponere mig – ikke mindst på grund af den store enkelthed som systemet udviser.

Jeg har haft fat i deres Starter Kit, der består af en basestation, en fjernbetjening, en dør/vinduessensor samt en bevægelsesføler. Herudover fik jeg også mulighed for at teste et Smart Cam der hører til Cave-serien, så jeg havde rigelig med mulighed for at teste forskellige scenarier med Cave-systemet.

Let opsætning

Lige ud af boksen overraskede Cave mig positivt. For alle enheder der med i boksen, er parret sammen, så den del behøver du ikke spekulere på. Men jeg kommer lige lidt foran mig selv nu.

Veho Cave Baseenhed. Foto: Lars Bennetzen

Veho Cave Baseenhed. Foto: Lars Bennetzen

Det første jeg gjorde, var at sætte strøm til baseenheden og hente den app der styrer hele systemet. Herfra går det utrolig let – find det midlertidige netværk baseenheden sætter op, forbind din smartphone med det, og lad app’en klare resten.

Du forbinder nu baseenheden med dit WiFi, og opretter en Cave-konto så du kan tilgå dit Cave-system uanset hvor du måtte befinde dig.

Du kan tilføre gæster til systemet, så fx din kone, mand, kæreste eller barn kan slå systemet til eller fra, hvis du ikke selv er hjemme.

Når du har tilføjet gæster til systemet, kan du også sætte op, hvem der skal have besked, hvis du klikker på SOS-funktionen på fjernbetjeningen eller i app’en.

Nu er du faktisk klar. Du kan sætte rumføleren op og dør/vinduessensoren på, og herefter er dit hus eller rum sikret.

Via den medfølgende fjernbetjening eller app’en kan du armere systemet, du kan armere systemet til ”hjemmesituation”, du kan slå systemet fra eller du kan, som nævnt, klikke på SOS, så en alarm starter og brugere på systemet får en besked om det.

Jeg satte så også et Smart Cam op, og det var en fed og let proces. Alt jeg skulle var at sætte strøm på det, og vælge ”Add Accessory” i app’en.

Veho Cave fjernbetjening. Foto: Lars Bennetzen

Veho Cave fjernbetjening. Foto: Lars Bennetzen

Jeg skulle så bare scanne den QR-kode der sidder på kameraet og så var den opgave klaret.

Det er så her, at systemet er lidt anderledes en mange andre. For i modsætning til de fleste overvågningssystemer jeg kender, så overvåger kameraet ikke huset som standard.

Du kan godt vælge at gå ind på app’en og se hvad kameraet ser – og høre hvad det hører – men det er ikke den grundlæggende funktion.

Veho Cave dør/vinduessensor. Foto: Lars Bennetzen

Veho Cave dør/vinduessensor. Foto: Lars Bennetzen

Hvis du godt vil have at kameraet også er en føler, så skal du ind i kameraets indstillinger i app’en, og her vælge at kameraet også skal være bevægelsesføler.

Veho Cave bevægelsessensor. Foto: Lars Bennetzen

Veho Cave bevægelsessensor. Foto: Lars Bennetzen

Ellers fungerer det ved at kameraet først aktiveres når en af sensorerne du har på systemet bliver aktiveret – enten bevægelsesføleren eller dør/vinduessensoren.

Et par småønsker

Her er der så et par småting som ikke er så godt beskrevet i hverken app eller manual. For hvis du ønsker at du kan sende sms’er til fx pårørende ved nødsituationer, så skal der altså sættes et sim-kort ind i baseenheden. Det er åbenlyst når du ved det, men det skal man altså lede længe efter, og gætte sig til.

Derudover så skal du også huske at sætte en sd-kort i Smart Cam, hvis du ønsker at det skal optage video. Det er ikke umiddelbart åbenlyst, og her kan Veho godt gøre lidt mere ved vejledningerne.

Nu vi er ved vejledningerne – kan vi ikke få dem i en størrelse så man kan læse dem? Mange af dem er vildt små, og os med ældre, og dårlige, øjne har altså svært ved at læse de små bogstaver, ikke mindst fordi de er skrevet med meget lys skrift på hvid baggrund.

Opsamling

Men helt generelt er jeg rigtig glad for Vehos Cave. Systemet virker godt og solidt.

Baseenheden har indbygget batteri, så selvom strømmen ryger så virker dit system stadig, og du får besked på din smartphone, når batteriniveauet bliver for lavt.

Hele systemet er dejlig let at sætte op og bruge. Det er let at tilføje brugere til systemet og det er skønt at du kan få systemet til at sende alarmer til andre brugere, hvis du står i en situation, hvor du har brug for hjælp.

Du skal også lige vide, at systemet virkelig sender en høj lyd ud, når alarmen går, så lad være med at teste det om aftenen inden du sætter det op, ikke? Tro mig – det bliver resten af familien ikke specielt glade for …

Veho Cave Smart Cam. Foto: Lars Bennetzen

Veho Cave Smart Cam. Foto: Lars Bennetzen

Produktinformation

  • Produktnavn: Cave Starter Kit
  • Producent: Veho
  • Frekvens: 528MHz
  • Hukommelse: 512MB LVDDR3
  • Flash: 4GB eMMC
  • Trådløs rækkevidde: 433.92MHz RF – 200m uden forhindringer – Wi-Fi 2.4GHz IEEE 802.11b/g/n, afstand 50m
  • Mobilbånd: GSM 850/900/1800/1900MHz
  • Batteri: 2200 mAh genopladeligt Lithium
  • Standby tid 8 timer
  • Indbygget sirene: 100dB
  • App: iOS & Android
  • Fungere i temperaturområdet: 0℃ – 60℃
  • Pris: Set til kr. 2.699 kroner
  • Mere information hos Veho

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Hvis du vil have et alarmsystem til hjemmet, der er let at sætte op, let at brug og let at tilføje enheder til, så skal du have fat i Cave fra Veho. Jo dybere du graver dig ned i app’en jo flere funktioner finder du, og her er den største mangel ved Cave. Der mangler en god beskrivelse af, hvad Cave faktisk kan – en god beskrivelse af app’en. For der er et sandt kildevæld af muligheder her.

Cave er let et af de bedste alarmsystemer jeg har set, og jeg er vildt med, at du kan få både bevægelsesfølere, døre/vinduessensorer og meget mere som tilbehør til systemet. Og så er prisen faktisk ikke skræmmende.

 

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?