Irsk teleoperatør vælger Huawei til 5G

Den store irske teleoperatør Eir melder ud, at Huawei bliver en del af deres fremtidige 5G-netværk. Eir er fint selv i stand til, at teste og overvåge deres netværk, lyder det fra Eirs direktør Carolan Lennon

Vi støtter EU’s lovforslag [om udrulning af 5G]. I det lovforslag står der ikke noget om, at man har tænkt sig at bandlyse bestemte leverandører

Carolan Lennon, direktør for Eirs, sagt til CNBC

Hun mener, at der vil være en kæmpe udgift forbundet med at lave en ændring i det lovforslag, som EU har lavet, hvis en sådan ændring skulle medføre, at man automatisk må udelukke bestemte leverandører på forhånd.

De fleste europæiske teleoperatører bruger jo Huawei alligevel, så det vil helt sikkert tage farten af udrulningen af de her lynhurtige netværk. I så fald ville det ske på et tidspunkt, hvor både privat- og erhvervskunder har allermest brug for dem.

Det er helt åbenlyst, at en sådan ændring vil medføre ekstra omkostninger for operatørerne, som vil resulterer i højere priser.

Carolan Lennon

Klar tendens

På Huaweis danske kontor i København ser man Eirs beslutning som endnu et skud på stammen i en større tendens på EU’s 5G-marked.

I EU-lande som Sverige, Finland og nu Irland er vi tilstede på 5G-markedet. Island og Tyskland har meldt ud, at de ikke lægger op til at dømme nogen ude på forhånd i udrulningen af 5G. Faktisk har vi allerede hele 47 5G-kontrakter på EU-plan, og vi satser på at få endnu flere snart. Så tendensen i EU er klart, at vi på ingen måder er dømt ude – tvært imod.

Der har været sagt og skrevet meget om, hvilken rolle vi skal have i det danske 5G-netværk. Men i forhold til den debat, så klinger det da hult at sige, at operatører på tværs af EU skulle have særlige bekymringer i forhold til os. Jeg er sikker på, at man går ligeså meget op i sikkerhed i Irland, Sverige og Finland som vi gør i Danmark.

Tommy Zwicky, kommunikationschef hos Huawei Danmark

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2906 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart