Nye iPad, smarte ure og ny onlinemodel fra Apple

I går lancerede Apple en række nye produkter, og det betød at en ny iPad Air og iPad så dagens lys. Det blev også til to nye smarte ure og en ny abonnementsmodel for deres onlinebusiness

På et stort online pressemøde i går, lancerede Apple deres nye produkter, og som flere havde forventet, så blev det ikke til en ny iPhone i denne omgang.

Men nyhederne udeblev langt fra, og derfor kan vi nu forvente at se to nye iPads, to nye smarte ure og en ny abonnementsmodel for deres onlineforretning.

Ny iPad Air

Den nye iPad Air er blevet udstyret med en 10,9″ Liquid Retina-skærm, har fået en kamera- og lydopgradering, en ny integreret Touch ID-sensor i den øverste knap, og den nye A14 Bionic-chip.

Den nye chip har fået et 6-core design som giver et 40% større cpu-ydeevne, og en 4-core grafikartkitektur, der giver 30% bedre grafik.

Den nye iPad Air har fået en 7MP FaceTime HD-kamera på forsiden, og et 12MP kamera på bagsiden.

Den har fået en usb-c-port, WiFi 6 og LTE-forbindelse.

iPad Air i WiFi-udgaven får en startpris på 4.999 kroner, og i WiFi + Cellular-udgaven kommer i en pris fra 6.099 kroner, og den rammer markedet i næste måned.

8. generations iPad

Apples nye iPad har fået en A12 Bionic-processor med Neural Engine har fået en 10,2″ Retina-skærm, avancerede kameraer og batterilevetid der er stor nok til en hel dags arbejde.

Den nye chip lover en ydeevne der er 40% hurtigere end tidligere modeller, og dobbelt så hurtig grafik.

Den nye iPad er designet med bæredygtighed for øje, og den understøtter Apples plan om at blive CO2-neutral senest i 2030. Således er kabinettet i 100% genanvendt aluminium, og bruger 100% genanvendt loddetin på bundkortet.

Den nye iPad kommer på markedet i denne måned, og får en startpris på 2.799 kroner for WiFi-modellen, kog 3.800 kroner for WiFi + Cellular-modellen.

Apple Watch Series 6

Det nye smarte ur, Watch Series 6, har fået masser af nye spændende funktioner. Det kan blandt andet nu måle blodets iltniveau, en næstegenerations Altid aktiv-højdemåler, søvnregistrering, automatisk registrering af håndvask, nye træningstyper og mulighed for at udvælge og dele urskiver.

Specielt funktionen med at måle iltmætning, eller SpO2, er en funktion der har været ventet længe i Apples smartwatch, ikke mindst efter den dukkede op i forskellige andre smarte ure.

Apple Watch Series 6 har fået en bedre ydeevne, ikke mindst på grund af den nye dual-core-processor, der er baseret på A13 Bionic.

Uret skulle have fået en batterilevetid på omkring 18 timer, hvilket er en markant forbedring fra tidligere versioner.

Den nye Altid aktiv-Retina-skærm er op til 2,5 gange lysere end Apple Watch Series 5, hvilket skulle gøre det lettere at se urskiven i stærkt sollys.

Prisen bliver 3.299 kroner for GPS-versionen, og hvis der skal understøttelse af esim, så bliver prisen 4.099 kroner, og den kommer i handlen her i september.

Apple Watch SE

Det blev også til en mere prisbillig version af det nye ur. Apple Watch har samme accelerometer, gyroskop og højdemåler der altid er aktiv som i Series 6 uret, og der er også de nye bevægelsessensorer og mikron.

Uret har fået en Retina-skærm der er 30% større end Series 4-uret, og har en dual-core-processor, hvilket skulle gøre den dobbelt så hurtig som Appel Watch Series 3.

Uret kommer i handlen i september, og får en pris på 2.299 kroner for gps-versionen, og en pris på 2.699 kroner for gps + cellular-versionen.

Apple One

Endelig lancerede apple deres Apple One, en ny måde Apple ønsker at samle deres abonnementstjenester i et enkelt abonnement, herunder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og iCloud.

Fra efteråret vil kunder, der har Apple-abonnementer, få anbefalet det Apple One-abonnement, der passer bedst til dem, så de kan tilmelde sig med et enkelt tryk via enhver Apple-enhed og få endnu mere for pengene. 

  • Individuelt indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagring for 135 kroner om måneden.
  • Familie indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 200 GB iCloud-lagring for 185 kroner om måneden, og abonnementet kan deles mellem op til seks familiemedlemmer. 
  • Premier, hvor tilgængeligt, indeholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og 2 TB iCloud-lagring, og kan deles mellem op til seks familiemedlemmer.

Apple One inkluderer en 30-dages gratis prøveperiode for alle de tjenester, som kunderne ikke allerede har. Med Apple One modtager kunderne kun én faktura om måneden, og man kan til enhver tid nemt ændre eller afmelde sit Apple One-abonnement.

Med Familie- og Premier-abonnementerne kan op til seks familiemedlemmer få adgang til alle de inkluderede tjenester via deres egne personlige konti og præferencer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2899 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart