iOS 13 og iPadOS 13 er lige frigivet i betaversion

Hvis du ikke kan vente, så har du nu muligheden for at teste de nye operativsystemer fra Apple. iOS 13 og iPadOS 13 er klar til betatestere, men husk lige at det stadig kun er en betaversion

Planen er stadig at den endelige version af iOS 13 og iPadOS 13 skal frigives til september, men vanen tro drypper Apple lidt betaversioner hen ad vejen. Og så lige til den vanlige advarsel – det er betaversioner, så du bør ikke installere det på en iPhone du har brug for. Der kan både være bugs der kan lægge din telefon ned, og der vil også være funktioner der bare ikke virker endnu.

Men hvis du har lyst til at prøve de nye operativsystemer, så kan du surfe forbi Apples beta website og hente konfigurationsprofilen – en lille fil der fortæller din iPhone eller iPad at den kan opgradere sit OS til betaversionen.

Når du har installeret konfigurationsprofilen så skal du lige genstarte din iPhone og så over til settings app’en. Når den endelige version dukker op, så kan du bare slette konfigurationsprofilen.

Så hvad kan du så forvente i det nye operativsystem?

Jo på iOS13 er det Dark Mode, og en markant opgradering af samtlige indbyggede apps, Foto app’en har fået ny gallerivisning der automatisk afspiller live billeder og videoer og meget mere.

Apple har også givet den en sikkerhedsmæssig opgradering med en ny ”Sign in with Apple”-funktion, og så er der kommet sikkerheds popup-beskeder til Bluetooth og WiFi som beder dig om din accept inden forbindelse oprettes.

Men som sagt kan du teste det selv, hvis du har en iPhone eller iPad som du ikke bruger til hverdag. Rigtig god fornøjelse.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart