Kæmpe datalækage – tjek om du er ramt

Næsten 773 millioner emailkonti er blevet lækket i en kæmpe datalækage, sådan tjekker du om din er en af dem

Wired har lige kunnet rapportere, at ikke mindre end 772.904.991 unikke emailsadresser og mere end 21 millioner unikke kodeord er blevet lagt online på et hackerforum.

Oprindeligt blev lækagen først rapoprteret af Troy Hunt fra Have I Been Pwned, et hack-sikkerhedssite, hvor du kan tjekke om din mail og password er blevet kompromitteret, og hvorfra dine informationer er blevet lækket.

Denne gang er det ikke fra et enkelt sted at lækagen stammer, men det er en samling af ikke mindre end 2.000 lækkede databaser. Lækket har fået navnet ”Collection #1”, og i modsætning til andre tidligere hacks, så blev det ikke sat til salg, men blev først lagt online på et cloud hosting site – Mega – der dog blev taget ned, og derefter på et offentligt hacker site, hvor det altså kunne hentes gratis.

Det er et af de største hacks i historien, der kun er overgået af det gigantiske hack af Yahoo, hvor næsten 3 milliarder brugere blev berørt.

Hvis du vil tjekke om du er ramt af lækagen, så smut over på Have I Been Pwned, og her indtaster du så din mail-adresse. Hvis du er ramt af denne eller en tidligere læk, så falder dommen med det samme.

Du kan også tjekke om dit password er lækket. Vælg ”passwords” i toppen af siden og indtast et af dine passwords. Hvis det er lækket, så får du dommen med det samme, og kan du så ellers komme i gang med at skifte det alle de steder du har brugt det…

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2283 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?