Nu kan man importere raw-filer i Lightroom iOS 2.4

Adobe er klar med to store opdateringer i Lightroom Mobile, både til iOS 2.4 og Android 2.1. iPhone-brugere kan bl.a. importere fotos i raw-format og redigere dem direkte på iPhone eller iPad. Android-brugere får bl.a. ny kamera-widget og adgang til filer i fuld opløsning

adobe lightroom
adobe lightroom

Adobe er på banen med en række efterspurgte opdateringer til Lightroom Mobile, som kommer både Apple og Android-brugere til gode.

Importer raw-filer direkte til Lightroom iOS 2.4

De fleste fotografer har prøvet at tage billeder i raw-format på farten. Indtil videre har man skulle overføre en jpg-version af filen eller vente til man kom hjem til sin desktop eller laptop. Med det nye ’Raw technology preview’ i Lightroom iOS 2.4 kan man importere fotos i raw-format med det samme til sin iPhone eller iPad og redigere og dele dem – blot man har internetforbindelse.

– Læs også: Adobe Creative Cloud skruer op for de intelligente funktioner

Med den nye funktion får fotografer alle fordelene ved raw-formatet, fx muligheden for at ændre hvidbalancen, genskabe detaljer, adgang til det fulde spektrum af farveinformation og redigering i ukomprimeret fil. Raw-filen, som man har importeret til Lightroom iOS, bliver også synkroniseret med Lightroom på ens andre enheder, fx på desktop eller web. Lightroom Mobile understøtter de samme raw-filer som Lightroom til desktop og Adobe Camera Raw.

Nyt udvælgelsesværktøj og copyright-funktion

Apple-brugere får med den nye opdatering også mulighed for at foretage lokale justeringer med lineær og radiær udvælgelse, de to mest efterspurgte funktioner næstefter raw-understøttelse. Med det nye ’Linear and Radial Selection’-værktøj kan man tilføje eller modificere eksisterende udvælgelser foretaget i ens foto og bruge værktøjerne til at rette opmærksomhed mod bestemte dele af billedet.

Det er nu også muligt at bruge tastaturgenveje med fysiske keyboards forbundet til iPads, tilføje copyright til alle ens importerede fotos og at slå linseprofiler til, hvis ens kamera- og linsekombination understøttes.

– Læs også: Masser af opdatering til Adobe Creative Cloud

Forbedret kamera til Android-brugere

Brugere af Android-versionen har også fået en række forbedringer med Lightroom Android 2.1. Det indbyggede kamera har fået en ny Pro-indstilling, så man kan kontrollere lukkehastighed, ISO, hvidbalance og fokus manuelt i et helt nyt interface. Man kan tilgå kameraet direkte ved at bruge den nye Lightroom Camera-widget, som åbner Lightroom-kameraet direkte, så man hurtigere kan tage fotos. Desuden er muligheden for at eksportere full-resolution filer blevet forbedret.

Pris og tilgængelighed

Lightroom mobile 2.4 er tilgængelig gratis fra i dag til iPhone og iPad gennem iOS App Store. Forbedringerne er tilgængelige for medlemmer med et Creative Cloud-abonnement, eller hvis man påbegynder et gratis Creative Cloud-prøvemedlemskab.

Læs mere om opdateringerne på Adobes blog her.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?