Komfort og spilleglæde

Når du fyrer op under dit favoritspil, og forventer at bruge timer foran computerskærmen, så er det vigtigt, at du sidder godt. Det adresserer Sandberg med deres nye Commander Gaming Chair, der både har sine stærke og svage sider

Indrømmet – jeg bruger mange timer i en stol foran min computerskærm. Det er trods alt mit arbejde. Men også rigtig mange e-gamere bruger utallige timer om dagen foran skærmen når de skal fragge fjender i cyberspace.

Derfor er det da også utrolig vigtigt at sidde ordentligt, hvis både koncentrationen og kontrollen skal bibeholdes. Gaming chairs er da også blevet stadig mere almindelige, og vi ser flere og flere e-gamere flashe dankortet og bruge et par tusinde kroner på en god stol.

Her på redaktionen fik vi mulighed for at teste det nyeste medlem i Sandbergs e-gaming-linje, Commander Gaming Chair, og der er ingen tvivl om, at stolen nærmest skriger gaming. Men lad os lige tage et skridt tilbage.

Stolen kommer i en kæmpekasse – usamlet naturligvis. Det er nu ikke fordi det er det store problem i at samle stolen. Foden med de fem hjul monteres med den hydrauliske mekanisme der hæver og sænker stolen, undersiden af stolen skrues fast, og det hele samles. Herefter skal armlæn skrues på og det er så det.

Udfordringen er blot at den vejledning vi fulgte (hentet fra Sandbergs hjemmeside) ikke passede 100%. Vi havde fået at vide, at den medfølgende vejledning ikke var korrekt, og at vi derfor skulle følge den fra nettet, hvilket vi så gjorde. Men der var stadig elementer der manglede – i et par tilfælde skulle vi gætte, og det var irriterende.

Nu er det jo ikke raketvidenskab at samle en stol, men en vejledning skal bare gøre livet let for brugeren. Så kære Sandberg – kig lige over mod IKEA, og se hvordan en samlevejledning skal strikkes sammen, de kan bare det med vejledninger.

Næste lille udfordring var så, at de huller der skal være i læderet for at skruerne kan gå på plads manglede, og det er altså ikke smadder fedt at skulle sidde og bore huller i læderet på ens nye stol – heller ikke selvom det er på undersiden.

Komforten i top – for standardpersoner

Lad os lige starte med at sige, at stolen er superflot, den pynter faktisk ganske pænt i stuen/værelset eller kontoret. Når du mærker på beklædningen, som for resten er PU læder, så føles det virkelig komfortabelt.

På ryglænet er der en nakkestøtte og en lændestøtte. Nakkestøtten er gjort fast i toppen med et bånd der går igennem to huller i stolen, så den kan ikke justeres i højderetningen.

Lændestøtten sidder fast med elastikbånd, og kan i princippet justeres, men det er faktisk ret besværligt. Vi endte med at sætte os ned i stolen og så trække lændestøtten til det sted vi mente den skulle være. Men det betød så også, at når vi rejste os op, så svippede den retur til udgangspositionen – lidt irriterende.

Men i virkeligheden viste det sig at være en ret akademisk snak. For undertegnede har ikke standardstørrelse. Højden siger 19o cm, og grundet meget styrketræning er både vægt og bredde også noget større end standarden.

Resultatet er at jeg faktisk ikke sidder specielt godt i stolen. Der var hele tiden noget der klemte eller også kunne jeg ikke lige finde den helt rigtige måde at sidde på. Sædet i stolen buer op i siderne, og det var altså for smalt for mig. Både nakke- og lændestøtte føltes også som om de sad forkert, og jeg fik ret ondt i ryggen.

Efter at have siddet i stolen et par timer, afmonterede vi derfor både nakke- og lændestøtten, og pludselig blev stolen markant mere komfortabel at sidde i. Det var stadig irriterende at siderne på sædet klemte mine lår, men det var dog noget jeg kunne leve med.

Vi fik derfor et par andre til at bruge stolen, og så snart du bliver mere ”standard” så fik den store roser fra brugerne. Vores testpersoner synes den var dejlig komfortabel, og noget det kunne sidde i flere timer ad gangen og stadig føle at de sad godt.

Så her blev vores konklusion, at selvom stolen lover den kan klare op til 150kg i vægt, så er den klart bedst, hvis du har standardstørrelse.

Mange justeringer, men en mangler

Stolen har også rigtig mange justeringer. Ud over nakke- og lændestøtten, så kan armlæn justeres i såvel højde som bredde og det er skønt. Det er også fedt at ryglænet kan lægges ned i trin, det gør at man hurtig kan finde en position der er passende.

Men det fik mig så til at lede efter den indstilling der gjorde, at jeg kunne vippe stolen bagud. Lige præcis den indstilling er noget jeg bruger meget ofte selv, men den mulighed findes ikke i Commander Gaming Chair, og for mig blev det så det sidste søm i kisten. Jo, stolen er rigtig skøn på mange områder, den ser super sej ud, og hvis du falder inden for standardmålene så sidder du som en drøm i den.

Personligt må jeg kigge på den flotte stol og sukke – det bliver aldrig en stol som jeg kommer til at sidde i.

Men fordi jeg er for stor til stolen, så skal det ikke dumpe stolen. Vi kommer til at trække fra fordi, den er designet så den bedst passer til standardpersoner, og vi trækker også ned fordi den ikke har en vippeindstilling.

Men omvendt så får den masse af point for komfort, når du har standardstørrelse. Designet giver den også point og det samme gør de mange justeringsmuligheder.

Så alt i alt en fed stol, til standardpersoner. Men lad være med at være 190cm høj med en vægt på over 120kg, du kommer bare ikke til at sidde godt i stolen.

Produktinformation

 • Produktnavn: Commander Gaming Chari
 • Producent: Sandberg
 • Max belastning: 150kg
 • Materiale: Sort og rød læder
 • Armlæn: Justerbare
 • Nakke- og lændestøtter: Kan afmonteres
 • Dimensioner, sædet: Bredde 50cm, dybde 53cm
 • Dimensioner ryglæn: Bredde 50cm, højde 84cm
 • Total højde: 132cm
 • Vægt: 19kg
 • Pris: Set til 1.999 kroner
 • Mere information hos Sandberg

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Hvis du hører til blandt folk med standard størrelse, så har du her en super god stol. Komfortabel, flot designet og med masser af indstillinger. Den passer bare ikke til folk der falder udenfor normalspektret, og derfor trækker vi fra, og det gør vi også på grund af den manglende vippeindstilling.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3753 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?