Lancering: Huawei P30 – en super avanceret kameratelefon

Paris: Den nyeste smartphone fra kinesiske Huawei er langt mere end blot en smartphone. Den er i kamera i forklædning

Huawei P30 Pro. Foto: Huawei

I tirsdags blev den nye designermobil, P30 og P30 Pro, lanceret. Det skete på en global event i Paris, og Tech-Test var med under lanceringen.

Den nye mobil satser benhårdt på at blive et kamera, lanceringen fokuserede da også udelukkende på fotografering.

Så lad os da med det samme hoppe ud i det og kigge på, hvad du får i den nye smartphone.

P30 kamerasystem. Foto: Huawei

P30 kamerasystem. Foto: Huawei

Først P30

Hvis vi starter med den lille udgave, P30, så får du et tredobbelt Leica kamerasystem, altså tre objektiver som består af et 40MP supersensor-kamera (supersensor er en nye Huawei-teknologi, det blandt andet betyder at sensoren fanger 40% mere lys end tidligere), et 16MP ultra vivinkelobjektiv og en 8MP telefotolinse.

Telefotolinsen betyder at du kan zoome op til 3x optisk, 5x hybrid og 30x digitalt, hvilket er en ret fed zoom-funktion.

Den nye mobil understøtter op til 204.800 ISO, hvilket betyder at den næsten kan se i mørke, selv om du ikke benytter den indbyggede nattetilstand.

Selfiekameraet er blevet opgraderet til 32MP, men til gengæld er alle andre sensorer på forsiden fjernet. Huawei selv siger at det er af hensyn til designet af mobilen.

Skærmen er en 6,1” OLED, og Huawei selv kalder det for en Dewdrop Display, hvor kanterne er blevet endnu mindre en før, hvilket giver en større skærm uden at du fysiske få en større mobil.
Fingeraftrykslæseren sidder stadig i skærmen, og den skulle være blevet endnu hurtigere og langt mere præcis end tidligere.

Processoren er en Kirin 980, som er verdens første 7nm mobilprocessor, og du kan få P30 med op til 8GB RAM og 512GB hukommelse.

Udover det spændende kamera, så har Huawei virkelig opgraderet opladeren også. Den nye Fast Charge oplader giver dig 70% kraft på kun 30 minutter – det går virkelig stærkt.

Huawei har fået deres delingsteknologi ned i de nye mobiler, OneHop. Det betyder at du kan overføre filer fra din mobil til din Huawei-laptop på få sekunder, blot ved at berøre laptoppen med din mobil.

Toppen af poppen, P30 Pro

Hvor specifikationerne på P30 var imponerende, så er de endnu mere imponerende på storebror, der har en 6,47” skærm og et OLED-display.

P30 Pro. Foto: Huawei

P30 Pro. Foto: Huawei

P30 Pro har fået ikke mindre end fire Leica linser, herunder en SuperZoom linse, et 40MP Super Sensing kamera, en 20MP ultra vidvinkelobjektiv og et Huawei ToF-kamera (Time of Flight).

P30 Pro kamerasystem. Foto: Huawei

P30 Pro kamerasystem. Foto: Huawei

Med P30 Pro kan du blandt andet zoome 50x digitalt, 10x hybrid og 5x optisk. Det er altså imponerende for en smartphone.

Herudover er P30 Pro udstyret med både et optisk billedstabiliseringssystem samt et billedstabiliseringssystem som Huawei kalder for AIS, her er systemet baseret på AI, kunstig intelligens.

Også her lukker sensoren 40% mere lys ind for at give dig bedre billeder både om dagen og ikke mindst om natten, og du får her en uhørt høj ISO, nemlig ikke mindre end 409.600.

Når det kommer til portrætter, så bruger P30 Pro her Long Exposure-funktionen samt ToF-kameraet, så der kommer en meget klar adskillelse mellem portrætpersonen og baggrunden.

Huawei bruger også AI til kontrast, her kalder de det for AI HDR+. Den kunstige intelligent analyserer tusindvis af billeder i modlys og begrænset lys, for at gøre dine billeder så klare som muligt. En rigtig spændende funktion hvis du vil høre min mening.

Allerede tilbage i Mate 20 Pro så vi et ultra vidvinkelobjektiv, og det har Huawei da også med her, og den funktion er virkelig en spændende og eftertragtet funktion.

Hvis du tager makrobilleder, så kan du komme meget tæt på med P30 Pro. Helt ned til 2,5cm, hvilket kan give noget ekstremt spændende fotos.

Som på lillebror er der et 32MP selfiekamera, så du har mulighed for at tage spændende billeder af dig selv og kammeraterne.

En funktion der i skrivende stund ikke er med i P30 Pro, men som Huawei lover kommer i løbet af maj er Dual-View video. Med den funktion optager du video med to kameraer på en gang, og det betyder at du kan zoome med det ene kamera, men du bevarer et overblik med det andet.

Den funktion glæder jeg mig ret meget til at teste.

P30 Pro. Foto: Huawei

P30 Pro. Foto: Huawei

Væk med højttaleren

Huawei har så valgt at smide højttaleren væk. I stedet bruger de noget de kalder for akustisk display-teknologi. Det betyder at de bruger vibrationer på bagsiden af skærmen til at skabe lyden med. Spændende, men om det giver en god lyd må komme an på en prøve.

Notchen er meget lille – der er nemlig kun et enkelt kamera. Alle sensorer er væk. Processoren er en Kirin 980 7nm, og mobilen får op til 8GB RAM og 256GB hukommelse. Batteriet er på hele 4.200 mAh, så mon ikke den vil kunne køre et par dage uden at se en strømforsyning.

Den har fået samme hurtigoplader, så du får op til 70% opladning på kun 30 minutter.

Som lillebror har den fået OneHop, så du hurtigt kan flytte filer over på din Huawei-laptop. Bare surt hvis du så ikke har en laptop af det mærke.

Priser

Begge mobiler er i handel nu, og du kan købe P30 med 128GB lager til 5.299 kroner, P30 Pro med 128GB lager til 6,699 kroner og P30 Pro med 256GB lager til 7.499 kroner.

Du kan læse mere om mobilerne hos Huawei.

Og her kan du mine første indtryk af P30 Pro.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3661 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?