Luksus Nexus

Nexus 6P er en meget flot og udpræget luksusmobil. Den har alle de samme egenskaber som 5X og så lidt til. Den har vist redaktionen, hvordan en Google-mobil skal se ud

nexus 6p

Huawei er en af dem der i år har fået lov til at fremstille en Nexus smartphone, og det blev så luksusudgaven som de skulle stå bag. Nexus 6P er navnet, og her er der kælet lidt mere for detaljerne end ved 5X.

Men langt hen ad vejen, så ligger forskellen i de små detaljer. En lidt større processor, en noget større skærm, mere lager og et mere holdbart glas, er nogle af de ting der gør Nexus 6P til det vi betegner som en luksus-mobil.

Men en meget vigtig ting har de to mobiler til fælles. De kører begge på en ren Android 6.0, og det er skønt at mærke, hvor meget det kan gøre for en smartphone, at Android i sig selv ikke har fået hældt en masse ekstrafunktioner ned over sig, som ultimativt er med til at sløve den ned.

Men det er så også en stor mobil, ikke det vi vil betegne som en meget stor mobil, men med sine 5,7” i skærmmål, så er det nok en mobil som nogle vil synes er lige i overkanten. Personligt er undertegnede glad for den store skærm. Det er skønt når der surfes på nettet, at det er let at se, hvad der sker på skærmen.

Det er også fedt at det er til at læse både mails og sms’er, uden at skulle forstørre skriften, så herfra får den store skærm kun roser, og hvis det stod til os, så måtte den gerne vokse lidt mere endnu.

Samtidig har Huawei udstyret Nexus 6P med en processor der virkelig kan sparke r.., nemlig en Qualcomm Snapdragon 810 v2.1, en 64-bit octa-core processor der kører 2.0 GHz.

Det kunne mærkes i vores test. Den var hele tiden hurtigere end lille broderen (der ellers ikke var langsom), og vi havde følelsen af, at processoren det meste af tiden bare ventede på at få noget mere at lave. De programmer og benchmarks vi kastede i hovedet på den, fik den næppe til at svede. Der var virkelig overskuds til det hele, en skøn oplevelse.

Skønt kamera der mangler funktioner

Hovedkameraet er i 6P en anelse ’mindre’ end hos lille broderen. Her må vi ’nøjes’ med et kamera på 12,3MP, der dog ellers har samme specifikationer som hos 5X. En fin blænde på f/2.0 og IR-laserassisteret auto-fokus.

Her var kameraet ligeledes lynhurtigt og den automatiske HDR-funktion sikrede at vi kunne tage rigtig gode billeder selv under dårlige lysforhold. Der var ingen tvivl om, at dette var et rigtig godt kamera. Og igen så var det næsten umuligt at tage et rystet billede, den indbyggede anti-shake-funktion gjorde at alle vores billeder stort set stod skarpe og uden rystelser. Virkelig en god detalje.

Men hvor hovedkameraet var blevet lidt mindre, så voksede selfie-kameraet. Hos 6P er det nemlig på 8MP, og så kan det også optage video i HD. Det betyder at denne smartphone pludselig bliver oplagt at bruge til videokonferencer når du er på farten, og skærmen er stor nok til at det giver mening.

Men slægtskabet lod så ikke fornægte da vi kom til funktioner. Der er ikke ret meget vi kan pille ved i den indbyggede Google-kamera app. Vi kunne vælge Panorama og Photo-sphere, og de var gode og virkede fint. Men det var stort set også, hvad vi kunne indstille. Vi manglede lidt flere indstillingsmuligheder.

Lækkert design, fed teknologi

Nexus 6P er en luksusmobil, det er der ingen tvivl om. Selvom de to version af en Nexus langt hed ad vejen minder om hinanden, så er 6P bare lige det mere lækker.

Et mere rundt design der gør, at den virkelig ligger godt i hånden uden nogle kanter der kan mærkes, og et materiale valg der både får den til at virke eksklusiv, robust og stabil gør at den får masser af ros herfra.

Den er også udstyret med en støv- og fedtafvisende overflade, og som 5X var den meget svær at gøre beskidt/fedtet og det var lækkert – det er jo trods alt en gadget man konstant roder med, peger på og generelt har fingrene på.

Igen så får fingeraftryksscanneren point. Den virker bare hver gang. Uden problemer så låser den op for vores mobil, bare vi lægger pegefingeren på scanneren. Vi forsøgte forskellige former for beskidt pegefinger, såvel som våd og meget tør, men resultatet var det samme hver gang. 6P blev låst op, og det skal den altså have ros for.

Batteriet er på 3.450 mAh, og det er mere end rigeligt til at den ikke behøves lades op mere end hver anden dag ved almindelig brug, viste vores test. Vi bruger vores mobiler ret heftigt, både til tale, video, sms’er spil, emails og programmer, men vi kunne lige præcist køre to fulde dage inden vi måtte oplade 6P. Det var vi meget tilfredse med.

De sidste ord

Men selvom vi er glade for Nexus 6P så ender den ikke helt oppe på 100% i vores test. Godt nok har den et skønt design og er lynhurtig, men… Google kom nu for pokker ind i kampen og giv os nogle flere muligheder med kameraet. Det er altså ikke godt nok at vi på en luksusmobil ikke selv kan indstille ting som blænde eller iso-værdi. Det bør være muligt.

Og så så vi også gerne at der var flere kabler med i kassen. Som 5X så understøtter den usb-c-porten, og det er skønt, for det giver en hurtig opladningstid, og mulighed for at gøre brug af reversed-charging.

Men – vi kan ikke slutte den til vores computer, for den er endnu ikke udstyret med en usb-c-port, og vi har ikke lige et kabel liggende. Så det betyder at vi er nødt til at gå ned og købe et kabel, og det er irriterende. Hvorfor pokker ikke bare smide det kabel med, og så tage 100 kroner mere for mobilen? Det ville have klædt både Huawei og Google.

Vi skal også lige nævne lyden, for det er tydeligt at Huawei har ville gøre denne mobil så god som muligt, og har derfor udstyret den med dobbelt stereohøjttaler på forsiden. Naturligvis er det begrænset hvor god lyd en smartphone kan levere, men den var nu stadig forbløffende god og den lød absolut ikke tynd.

Endelig skal den have roser for den bedste lydkvalitet ved samtaler, som vi endnu har oplevet. Vi fik flere gange store roser af folk der sagde at talen var utrolig klar, og det har aldrig før sket, at folk kommenterede på lyden uden at blive spurgt direkte.

Men er vi glade? Ja for pokker da, 6P er en skøn smartphone, der virkelig vise hvad man kan med en Google-smartphone.

Nexus 6p
Produktinformation

 • Navn: Nexus 6P
 • Producent: Huawei
 • Skærmstørrelse: 5.7”
 • Skærmopløsning: 2.560 x 1.440 pixels
 • Skærmtype: WQHD AMOLED i 16:9-format
 • Processor: Qualcomm Snapdragon  810 v. 2.1, 2.0GHz, 64-bit octa-core
 • Lager: 32GB, 64GB eller 128GB indbygget
 • Netværk: 802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO dualband.
 • Bluetooth: 4.2 LE
 • Webcam: 12,3MP bagpå, 8MP foran.
 • Video: 4K ved 30 fps
 • Batteri: 3.450 mAh
 • Understøtter usb-c
 • Dimensioner: 159,3 x 77,8 x 7,3 mm
 • Vægt: 178 gram
 • Pris: Set til kr. 4.899 kroner (32GB versionen)
 • Mere information hos Google.

Bedømmelse

Samlet vurdering 98%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Nexus 6P er en fantastisk smartphone. Lynhurtig elegang og en fryd at bruge. Den er stor, men det gør den kun endnu mere brugbar som et værktøj. Det eneste vi for alvor savner er flere indstillingsmuligheder i kameraet.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?