Mange har stadig videoproblemer på den hybride arbejdsplads

Ny undersøgelse viser, at hele 89% stadig kæmper med videoproblemer, når de arbejder hjemmefra

2023 er lige om hjørnet, og måske er det året, hvor arbejdspladser for alvor får succes med hybridarbejde. Noget tyder nemlig på, at mange virksomheder stadig ikke er i mål.

Ifølge nyere data fra en international undersøgelse lavet af Logitech – Equipping the Hybrid Workforce: What Research Tells Us About Their Needs – er mange medarbejdere ikke udstyret med det hardware, de har brug for til gnidningsfrit hybridarbejde på hjemmekontoret. Men de ansatte rapporterer heller ikke tekniske udfordringer til deres arbejdsgivere.

Logitech har spurgt mere end 1.000 it-hardware-beslutningstagere i store organisationer og over 3.000 ansatte. Og overordnet set er medarbejderne tit overladt til sig selv, når det kommer til hybridt samarbejde.

  • Under 40% af de adspurgte er blevet udstyret med tilbehør som mus og tastaturer fra deres arbejdsgiver, selvom mange medarbejdere har arbejdet hjemmefra eller delvist hjemmefra i mere end et år.
  • 89% af medarbejderne siger, at de kæmper med videoproblemer såsom dårlig belysning og lidet flatterende kameravinkler.
  • 85% har lydproblemer. Heraf er 57% af dem i ledelses- eller mellemleder-stillinger, så udfordringerne går på tværs af alle niveauer.

Ergonomi og komfort er fortsat et problem for fjernarbejdere

  • 58% af de adspurgte vurderer, at de ofte skal sidde i en ubehagelig stilling for at deltage med kameraet slået til, og 70% rapporterer fysisk ubehag efter at have deltaget i lange konferenceopkald.
  • 65% oplever, at vinklen på deres indbyggede kamera er lidet flatterende, hvilket får dem til at føle sig selvbevidste eller utilpasse med deres udseende under møder.

Mange ansattes ønske om at have mulighed for fjern- eller hjemmearbejde har altså medført en række udfordringer af teknisk eller ergonomisk karakter, som hindrer effektivt samarbejde mellem teams. Disse problemer kan dog løses med bedre kommunikation mellem medarbejdere og arbejdsgivere, med udgangspunkt i, hvad medarbejderne har brug for på fjernkontoret.

Anbefalinger

Logitech har, naturligvis, et par bud på, hvad man kan gøre for at opleve bedre bedre videomøder.

  • Øg bevidstheden blandt ledelsen om de udfordringer, jeres ansatte har
  • Spørg medarbejderne! Hvilke specifikke udfordringer oplever de ift. hybridarbejde?
  • Anbefal og implementér værktøjer såsom webcams, støjreducerende høretelefoner eller dockin-stations
  • Strømlin hvilke ændringer, der skal foretages, og gennemfør dem på tværs af organisationen
  • Vælg enheder, der er certificeret til Microsoft Teams, Zoom, Google Meet og andre store cloud-platforme for at sikre kompatibilitet i hele organisationen
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.