Masser af funktioner i prisvenligt headset

Det nye Jabra Elite 4 lover både masser af funktioner, god lyd og lav pris - det lyder næsten for godt til at være sandt

Jabra Elite 4. Foto: Jabra

Der kommer rigtig mange headsets ud fra den danske lydspecialist, og nu har de så lige sendt deres nyeste på gaden – et headset der med en relativ lav pris retter sig mod et bredere segment af brugere. Men som stadig skulle have masser af lyd og spændende teknologier indbygget.

Elite 4 er navnet, og selvom navnet tyder på et ældre headset, så er det altså langt nyere end Elite 7. Det er så også langt billigere, og jeg tænker at Jabra gerne vil signalere det med det lave nummer.

Headsettet er, rent teknologisk set, en efterfølger til Elite 3, og det har fået en række opgraderinger, der skulle bringe det langt tættere på Elite 7 – men dog aldrig helt nå det.

En af de ting Elite 4 er blevet udstyret med er Bluetooth Multipoint. Dermed kan det indgå som et af flere headset der er parret til din smartphone på samme tid. Hvis du har en Android smartphone, så her det understøttelse for Fast Pair, så det med det samme bliver koblet sammen med din smartphone. Det understøtter også Swift Pair, så du kan lave samme tryllenummer op mod din computer – hvis du altså bruger Windows.

Jabra Elite 4. Foto: Jabra

En anden teknologi Jabra har forsynet headsettet med er ‘feedforward’ Active Noise Cancellation. Det lover også en god oplevelse når du fører samtaler i det, og bruger 4 mikrofoner og 6mm højttalere, så du bliver hørt og dem du snakker med også går godt igennem.

Den tilhørende app har en justerbar equalizer og gør det muligt at tilpasse lyden, så den passer til den enkelte brugers smag.

Jabra fortæller at Elite 4 har en batterilevetid på op til 5,5 timer og lagt sammen med strømmen i etuiet, er der op til 22 timers brug – ja helt op til 28 timer hvis du slår ANC fra. Det er certificeret til IP55, hvilket gør det modstandsdygtigt overfor støv og vand.

Det ved vi om Elite 4 

  • Blutetooth® Multipoint giver et problemfrit skift mellem samtaler og apps
  • Fast Pair og Swift Pair* sikrer øjeblikkelig forbindelse til telefon og computer
  • Active Noise Cancellation blokerer for baggrundsstøj
  • Behagelig pasform giver komfort dagen lang
  • Opkaldsteknologi med 4 mikrofoner sikrer, at du altid går klart igennem 
  • Op til 22 timers batterilevetid med ANC slået til (28 timer uden ANC)
  • Brug én earbud alene, når du skal lytte til musik eller svare opkald, alt imens den anden lader op
  • Spotify Tap playback
  • Qualcomm aptXä
  • IP55-klassificeret beskyttelse mod støv og vand, samt 2 års garanti

Prisen bliver på omkring 800 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.