Masser af dagslys lige på dit skrivebord

Vinteren kan være slem for mange. Antallet af timer med dagslys er begrænsede, og dem der er bliver for mange brugt foran skærmen. Men det er hjælp at hente. Needlite er et dansk produkt, der både fungerer som skrivebordslampe og som dagslyslampe – Tech-Test har kigget nærmere på den, og vi er ret begejstrede

Du kender det med bankgaranti godt, når du kæmper dig ud af sengen om morgenen, er det svært at komme i gang. Kaffen hjælper lidt til, men det er ikke sjovt, og det kan være rigtig svært at få hjernevindingerne i gang.

Her i det kolde (og våde) nord mangler vi lyse timer om vinteren, og selvom det ikke nødvendigvis betyder at du er i fare for at få en vinterdepression, så kan det godt påvirke både dit humør og ikke mindst din produktivitet.

Løsningen er mere dagslys, og det kan klares på flere forskellige måder. Dels kan du vælge at tage en tur til Maldiverne, men det er en dyr og kortsigtet løsning. Du kan også vælge at gå til lysterapi, hvilket kan være besværligt med mindre du selv ejer en af de dyre lamper, og så skal du også lige afsætte tid til at sætte dig ned foran den i måske en time om dagen.

Den løsning der tiltaler os her på redaktionen rigtig meget, er at gøre brug af den nye danske produkt, Needlite, et sæt bordlamper der udsender dagslys.

Det geniale ved produktet er, at det udover at være en kilde til dagslys også er en erstatning for din almindelige bordlampe. Ikke noget med at du skal afsætte tid til at sidde foran en lyslampe, næ du får dit dagslys mens du sidder foran din computer og arbejder.

Flot design

De lyslamper vi indtil videre har set, er store og absolut ikke nogen du har ståede fremme. Men Needlite har et meget flot design. En base i børstet aluminium, afrundede hjørner og en diskret lille blå LED der viser at lamperne er tændte.

Selve lampen er en høj elegant søjle og det samlede indtryk er både flot og elegant, og de pynter faktisk ret meget på skrivebordet.

Lamperne betjenes enten direkte eller via en app. En diskret berøring tænder og slukker lamperne, og en længere berøring skruer op eller ned for lyset. Elegant og smart.

Hvis du har en iPad eller iPhone kan du også vælge at installere Needlite-app’en, og så får du et par muligheder mere. Dels kan du tænde og slukke for lamperne og du kan let skrue op og ned for lyset i lamperne.

Men der er et par funktioner mere. Du kan også vælge at lamperne tænder når du (eller din iPad/iPhone) kommer i nærheden af dem, du kan se hvor meget lys du har fået og på hvilket tidspunkt du har fået det og du kan sætte en sleep timer op, så lampen automatisk slukker efter en given tid.

Det eneste der irriterede os ved app’en er, at den tydeligvis er designet til en iPhone, og ikke til iPad. Det vil sige, at den er designet til horisontal orientering, og den vender ikke når du bruger din iPad vandret. Et lille irritationsmoment, men dog et irritationsmoment.

Det virker

Lampen udsender 10.000 lux når du er helt tæt på, omkring 8cm, og har skruet lysstyrken op på fuld drøn. Hvilket er perfekt hvis du skal have et kort boost af lys.

Men når du får lys gennem hele dagen, så er der faktisk ingen grund til at skrue op på fuld lysstyrke. Dagslys har en positiv effekt næsten uanset lysstyrken, så effekten er også til stede når du skruer ned for lysstyrken.

Så vi satte lamperne op, forbandt dem med app’en og gik i gang med at bruge lamperne, og effekten var markant. Efter ganske få minutters brug følte vi det som om vi var gået udenfor på en dejlig sommerdag, energien flød tilbage i kroppen og koncentrationen steg.

Needlite

I de følgende dage brugte vi lampen dagligt, og der var ingen tvivl. Vores koncentration steg markant, trætheden forsvandt i løbet af dagen, og vores velbefindende steg helt utrolig meget.

Lampen blev en integreret del af vores kontor, og det at vi faktisk kan erstatte vores traditionelle bordlampe med disse lamper, og samtidig få dagslys er fedt. Man skal lige vænne sig til lyset, og man skal huske at sætte dem op efter anvisningerne, så de kommer langt nok væk fra skærmen, og ikke blænder dig dig. Men gør du det, så virker det super godt.

Produktinformation

 • Produktnavn: Needlite
 • Producent: Needlite A/S
 • Strømforbrug: 24W
 • Lyskilde: LED
 • LED levetiden: Forventet 15.000 timer
 • Lysstyrke: 10.000 lux
 • Dimensioner: 10 x 45,7 x 10 cm
 • Basen: 10 x 10,3 x 10 cm
 • Vægt: 1,9kg
 • Bluetooth
 • Set til: 3.995 kroner
 • Mere information hos Needlite

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Et super godt dansk produkt. Lamperne er flotte og elegante, de giver et godt lys og dagslyseffekten er markant. Vi var begejstrede for lamperne, deres effekt var fantastisk og de pynter på vores skrivebord. Den eneste lille dråbe malurt er prisen – man skal grave dybt i lommerne for at få den med hjem.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?