Mobil robot renser luften

Ecovacs nye mobile luftrensningsrobot renser luften for både bakterier, pollen og støvmideri samtlige af husets rum

Airbot Z1 er et ny robot der lover at rense luften, når udluftning ikke er nok. Ecovacs fortæller at den har et kraftigt luftstyringssystem, der skulle fjerne op til 99,9% af alle bakterierne i de rum den arbejder i. Samtidig skulle den være støjsvag med et støjniveau på kun 40 dB(A).

Den har mulighed for to tilføjelsesmoduler, hvor det ene er et dugfri luftfugter og den anden en luftfrisker. Den dugfri teknologi giver luftfugtermodulet et mere behageligt indeklima med konstant luftfugtighed.

Ecovacs fortæller også, at modulet der fugter luften kan fjernes og at det er let at rengøre, hvilket skulle forhindre bakterier i at bosætte sig der.

Airbot Z1 måler og optimerer temperaturen, luftfugtigheden og luftkvaliteten i realtid, takket vær den indbyggede VOC-sensor. Der medfølger en luftkvalitetsmonitor der viser meget præcise luftkvalitetsværdier.

Robotten tjekker selv de enkelte rum, og hvis luftkvaliteten kommer under et bestemt niveau, så renser den automatisk luften i rummet. For at sikre at den ikke kører ind i kæledyr og møbler, så er den udstyret med et AIVI 3D-system der gør at den kan navigere rundt om dem.

Den er udstyret med Bluetooth og 7W-højttalere, så den kan afspille musik, podcast osv når den arbejde – hvis det er noget du mangler.

Vægten er kun 14kg, og måler 35 x 36,9 x 52,3 cm og har et batteri på 5.200mAh, hvilket skulle give den en driftstid på omkring 180 minutter. Den kan forresten oplades på omkring 3 timer.

Prisen kommer til at ligge på omkring 11.200 kroner.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.