Lige før sommeren lancerede De’Longhi deres espressomaskine, La Specialista Maestro, i en udgave der kan fremstille Cold Brew kaffe hjemme i køkkenet, og nu har de fulgt op med deres nye La Specialista Arte Evo, der ligeledes kan fremstille Cold Brew.
Denne espressomaskine er lille og kompakt, så som du gerne vil have en der ikke fylder så meget i køkkenet, eller bare en til sommerhuset, så er den oplagt til formålet.
De’Longhi fortæller at den kommer med et barista-kit, der indeholder alt du skal bruge for at være barista hjemme i køkkenet.
Den er udstyret med deres Cold Extraction-teknologi, der gør det muligt at lave Cold Brew på under 5 minutter. Normalt så tager det op mod 24 timer at lave kaffen til Cold Brew.
De’Longhi fortæller i pressemeddelelsen:
Mange forveksler ofte Cold Brew med iskaffe, men disse to drikke er som nat og dag, når det kommer til deres bryggemetoder og smagsoplevelser. Iskaffe er normalt varmbrygget kaffe, som hældes over isterninger evt. tilsat kold mælk. Cold Brew derimod udsættes ikke for varme under brygningen, hvilket resulterer i en blødere og sødere smag, som er mindre syrlig og bitter. Desuden kan Cold Brew holde i op til 10 dage i køleskabet til forskel fra iskaffe, som helst skal nydes med det samme.
De’Longhi pressemeddelelse
Fakta om La Specialista Arte Evo:
- Cold Extraction Technology: En ny teknologi optimerer trykket for en perfekt balanceret kaffeekstraktion – ideel til Cold Brew/koldbrygget kaffe
- Tre forudindstillede opskrifter: Espresso, Americano og Cold Brew
- Otte indstillinger for maling: Justér malingsgraden så den passer til dine kaffebønner
- Barista-kit medfølger: En doserings- og tampingguide gør det nemt at tampe den korrekte kaffedosering.
- Tre temperaturprofiler: De tre temperaturprofiler passer til alle typer af bønner og ristningsgrader. Teknologien Active Temperature Control kontrollerer vandtemperaturen under ekstraktion for at garantere den samme smag hver gang
- Manuel mælkeskummer: My LatteArt-dampstaven gør det muligt selv at skumme mælk, hvis man vil eksperimentere med sine egne unikke latteart-kreationer.
Et par opskrifter
De’Longhi har udviklet et par spændende opskrifter til kaffe, både nogle der kræver Cold Brew og nogle der ‘bare’ kræver espresso, og her er to af dem, så kan du jo selv lege lidt derhjemme.
Opskrift: Whipped coffee
Ingredienser
- 2 tsk espresso
- 2 tsk sukker
- Mælk
- Isterninger
Sådan gør du
- Kom espresso og sukker i en skål
- Brug en elpisker til at piske espresso og sukker til en tyk, cremet konsistens
- Hæld en kop mælk over isterninger og tilsæt en spiseskefuld pisket kaffe.
Opskrift: Isterninger med Cold brew
Ingredienser
- Cold brew coffee
- Mælk
- Bakke til isterninger
Sådan gør du
- Lav Cold Brew kaffe
- Hæld kaffen direkte over i en isterningebakkke og sæt i fryseren
- Nyd de frosne Cold Brew isterninger i et glas sammen med kold mælk.