Kaffe skal være varm, ikke sandt? Det er den almindelige holdning, og en jeg normalt læner mig op ad. Men koldbrygget kaffe, hvad der også blive kaldt for Cold Brew, er ved at blive rigtig populært, ikke mindst efterhånden som vejret bliver varmere.
Men det er ikke lige sådan at lave Cold Brew hjemme, det kræver en maskine der kan ekstrahere den skønne kaffesmag fra bønnerne, selvom vandet ikke er varmt. Det har hidtil været noget du måtte på en café for at finde, men den nye udgave af La Specialista Maestro kan også tricket.
Hvis du ikke allerede kender den espressomaskine, så kan du læse min test af den her (dog modellen før Cold Brew blev en mulighed med maskinen).
De’Longhi fortæller at den nye udgave kan lave Cold Brew på under 5 minutter, hvilket skulle kunne tage op mod 24 timer på en café.
Cold Brew har en let og forfriskende smag, og det anbefales at servere den med isterninger.
Victoria Avén, Product Marketing Manager hos De’Longhi Scandinavia
Espresso Cool er en unik opskrift udviklet af De’Longhi, og den er meget mere end blot en kold
espresso. Selvom Espresso Cool med sin tykke crema kan minde om en espresso, er smagen både
lettere og sødere med en cremet konsistens og mindre bitterhed end en traditionel espresso.
Den traditionelle måde at lave Cold Brew på er ved at lægge malede kaffebønner i blød i vand i op til 24 timer, alt afhængig af, hvor stærk kaffen skal være. Men De’Longhi mener at deres teknologi – udviklet i samarbejde med Specialty Coffee Association – giver den præcise vandgennemstrømning, trykhastighed samt kaffeudtrækningstemperatur, der skal til for at skabe en god Cold Brew og Espresso Cool på mindre end fem minutter.
De’Longhi fortæller at kaffemaskinen har følgende funktioner (som stort set er de samme på den tidligere udgave).
- Cold Extraction Technologi – et dedikeret vandkredsløb imødekommer behovet for varme og
- optimerer trykket for at levere en perfekt balanceret kaffeudtrækning, perfekt til Cold Brew og
- den unikke Espresso Cool-opskrift.
- Otte varme og kolde forudindstillede opskrifter – opdelt i Hot, Milk og Cold – inklusive den
innovative Cold Brew-opskrift og De´Longhis unikke opskrift Espresso Cool, som begge er færdige på under fem minutte. - Sensor Grinding Technology – udrustet med to sensorer for at monitorere bønnebeholderens
niveau og sikre en ensartet kaffedosis når malingsgraderne bliver justeret. - Smart Tamping-station – Stamp med 20 kilos tryk for et ensartet resultat på dosen.
- Fem temperaturprofiler – aktiv temperaturkontrol for justering af vandtemperatur. Med fem
temperaturprofiler mellem 88–96 grader kontrollerer denne funktion, at
kaffeudvindingstemperaturen matcher bønnetypen og de forskellige ristningsgrader. - Manuel og automatisk mælk – med en kombination af dampstaven My LatteArt og den
automatiske mælkeskumsfunktion LatteCrema Hot Technology kan forbrugeren benytte de
forudindstillede opskrifter for at få en perfekt mælk med den rette konsistens. Manuelt for
barista-oplevelsen eller automatisk for nemheds skyld.
Prisen kommer til at ligge på ca. 12.000 kroner.