Nu kan du tage EKG med dit Apple Watch

Med den nye opdatering af dit Apple Watch, får danske forbrugere nu adgang til EKG-funktionen på Apple Watch

En funktion der længe har været i den amerikanske udgave af uret, er nu kommet til Danmark. EKG-app’en fungerer på Apple Watch Series 4, den kræver nemlig nogle specielle sensorer som kun nyeste version af uret har, og den giver dig mulighed for at tjekke din hjerterytme.

Du starter din app og holder fingeren på kronen (drejeknappen) i 30 sekunder og vupti så har du et svar på om din hjerterytme er ok, eller om du skal søge læge.

Funktionen er nu tilgængelig i 19 europæiske lande inklusive Danmark og bl.a. Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien. EKG-appen og notifikation ved uregelmæssig hjerterytme er nu CE-mærket og godkendt i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Notifikationsfunktionen ved uregelmæssig hjerterytme på Apple Watch kan nu også med mellemrum kontrollere hjerterytmer i baggrunden og sende en notifikation, hvis den identificerer en uregelmæssig hjerterytme, der kunne være atrieflimren (AFib).

I USA har Apple arbejdet sammen med Food and Drug Administration (FDA) i en årrække for at opnå De Novo-klassifikation for EKG-appen og notifikationen ved uregelmæssig hjerterytme og dermed få funktionerne ud til forbrugerne.

Men hold nu lige hesten lidt an. For funktionen er kun vejledende, og kan absolut ikke erstatte et rigtigt EKG.

Jeg har brugt funktionen siden opdateringen til Apple Watch var klar, og den fungerer fint og hurtigt. Jeg synes at det er fedt at kunne holde øje, men tager altid den slags resultater med et gram salt.

Men det er en fin funktion, når du bruger den som orientering, og hvis du virkelig er bekymret, så marcherer du fluks ned til lægen, her må du ikke stole på et smartwatchs målinger.

Og det skal lige siges, at netop det anbefaler Apple også selv. Er du nervøs, eller hvis målinger i uret gør dig bekymret, så skal du til lægen. Uret kan på ingen måde stille en diagnose.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2843 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart