Nu skal AI hjælpe din træning

Vi har trackere i snart sagt alt, så vi har altid styr på hvor vi er, hvor meget vi træner og hvad vores puls er – 24/7. Og nu er danske Soundliving så på vej med en træner baseret på AI, som skal bo i dit headset

Hele ideen er at det såkaldte AI i headsettet fra Soundliving, holder øje med din løbetur (for det er der den virker indtil videre), og så holder den ellers øje med din løbestil. Hopper du for meget, eller tager du for lange skridt? Stemmen i dit øre vil fortælle dig det, så du kan rette din løbestil til.

Den digitale coach vil også løbende komme med opmuntrende kommentarer, så du gerne skulle få det dopamin-rush alle os der træner nyder.

Det headset fra Soundliving, hvor der så er flyttet en AI ind i, i form af en mikrochip, hedder Pro Runner, og er et samarbejde mellem Soundliving og en amerikansk samarbejdspartner som de ikke ønsker at opgive navnet på lige nu.

Den indlejrede AI vurderer de data som de indbyggede sensorer opfanger, og bruger så dem til at finde ud af om dine løbestil er korrekt, eller hvad du skal gøre for at rette op på den.

Chippen er udviklet på baggrund af fire års studier, analyser og interviews. Og nu kan Soundliving præsentere headsettet for de løbeglade danskere. Soundliving siger selv, at det er et af de første, hvor dataanalysen og træningsfeedback er indbygget.

“De fleste enheder, der kan tracke og levere data omkring træning i dag, er som regel ikke noget, der er tilgængeligt, før træningen er slut. F.eks. i forhold til løb – du kan ikke se antal skridt, gennemsnitsfart eller kilometertal, før du er færdig med at løbe. Der har manglet noget, der kan levere data og feedback direkte til løberen under turen,” forklarer Miki Chung, der er den europæiske salgschef hos Soundlivings samarbejdspartner, Soul Electronics.

Set før

Personligt så mener jeg ikke at Soundliving har ret her. Jeg har set adskillige eksempler på headsets der kan analysere din træning, og som har indbygget en coach der kan fortælle dig om du træner korrekt. Det gælder headsets fra Jabra og Bragi.

Jeg synes stadig at ideen er god, og jeg glæder mig over, at der nu er kommet et dansk et af slagsen, men det er bare hverken det eneste eller første.

Pro Runner-headsettet måler bærerens løbestil på utallige parametre. Om det er hovedhældning, stødkraft, afsætning, skridtvidde, skridtlængde, rygholdning, den vertikale oscillation eller symmetri – det hele bliver der taget højde for. Og skulle noget af det falde uden for det optimale, så bliver løberen hurtigt gjort opmærksom på det.

Her skal jeg så lige rose Pro Runner, for det er rigtig mange parametre der måles på, og det er klart med til at gøre headsettet interessant.

Selvom coachen virker i realtid, så kan man tilsvarende i en tilhørende app på sin smartphone, se dybdegående performance reviews og historik over alle sine løbeture, herunder både ens form og skadesrisiko.

Men er det AI? Eller er det en avanceret algoritme der analyserer løbestilen? Umiddelbart hælder jeg mest til det sidste, men Soundliving kalder det selv for AI. Jeg tænker bare, at AI handler om noget der lærer og bliver bedre – dette lyder som en algoritme der løbende analyserer din løbestil. Der er ikke umiddelbart noget om, at den lærer din stil at kende, eller tilpasser sig den måde du bruger headsetett og coachen på.  Men spændende det er det helt sikkert – jeg ville bare være forsigtig med at kalde det for AI.

Dansk brand vil have fat i sportsfolkene

Soundliving er en relativt ny virksomhed, men ambitionen er at blive førende inden for lyd og headset netop målrettet sports- og fritidsfolket.

Og derfor indgik man også samarbejdet med den amerikanske partner. For når man henvender sig til den aktive type, så er det vigtigt at være på forkant med den nyeste teknologi, mener Jonas Andersen, den ene af de to stiftere af Soundliving.

“Vi var begge interesserede i elektronik, og vi kunne også se, at det her med lyd og headsets var et marked i vækst. Så vi ville gerne lave vores eget i stedet for at markedsføre alle mulige andre brands. Nu går vi benhårdt efter at udvikle nye innovative produkter med den nyeste teknologi til aktive mennesker,” siger han.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2687 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart