Ny gaming-computer fra Lenovo med spændende skærmteknologi

Lenovos gaming-serie Legion udvides nu med en række nyheder i form af tre skærme, to mus og fire bærbare computere – herunder verdens første 16-tommer med WQHD+-skærm med op til 240 Hz

De nye computere omfatter fire computere i form af de 16-tommer store Legion 5i Pro og Legion 5 Pro samt de 15-tommer store Lenovo Legion 5i og Legion 5. Alle fås de med Windows 11 og de seneste processorer fra henholdsvis Intel, AMD og Nvidia.

Samtidig lancerer Lenovo tre nye skærme, Lenovo Legion Y25-30 Monitor, Lenovo G27qe-20 og Lenovo G24qe-20,og to nye mus i form af Lenovo Legion M600s Wireless Mouse og Lenovo Legion M300s RGB Mouse.

16 tommer med høj opløsning

Lenovo Legion 5i Pro og Legion 5 Pro er, ifølge Lenovo, regulære verdensnyheder. Modellerne byder grundlæggende på de samme specifikationer, men adskiller sig ved valget af processor – Legion 5i Pro fås med en op til 12. generations Intel Core i7-12700H-processor, mens Legion 5 Pro har den kommende generation af AMD-processorer. Derudover inkluderer adskillige af de tilgængelige konfigurationer den seneste generation af Nvidias GeForce RTX 30-GPU’er.

Begge har dog som de første bærbare computere med 16 tommer-skærme WQHD+-opløsning (2.960 x 1.600 pixels). Skærmen har desuden en opdateringsfrekvens på 240 Hz og viser billeder i skærmformatet 16:10. Derudover kan de fås i konfigurationer med op til 1TB SSD, 32GB DDR5-hukommelse og WiFi 6E-antenne.

De gemmer på et batteri på 80 KWh og teknologien Super Rapid Charge, som gør det muligt at lade fra 0 til 80 procent på blot 30 minutter. Modellerne er 40 procent tyndere end forgængerne og rummer desuden kølesystemet Legion Coldfront 4.0, som reducerer støjniveauet drastisk sammenlignet med tidligere.

Køligere, tyndere og mere lydsvage

Lenovo Legion 5i og Legion 5 er udviklet til dem, der bruger computeren til både arbejde og underholdning. Uanset om du vælger Legion 5i med op til 12. generations Intel Core-processor eller Legion 5 med den kommende generations AMD Ryzen-processor, får du ydelse nok til gaming, kreative opgaver og arbejde.

Tykkelse og vægt afhænger af konfigurationen, men de letteste udgaver er under 2 cm tynde og vejer under 2,5 kg. Trods den spinkle krop rummer begge modeller en god portion muskler, Lenovos anerkendte TrueStrike-tastatur og en blæser, som er markant mere effektiv og støjsvag end foregående udgaver. Blæseren er hele 40 procent mere effektiv, mens udblæsningsområdet er blevet 45 procent større.

Foruden stærke processorer kan begge computere også udstyres med potente gpu’er fra Nvidia i form af GeForce RTX 3060 Laptop GPU eller den seneste GeForce RTX 30-serie.

Begge computere har desuden IPS-paneler på 15 tommer med en opløsning på 2560 x 1440 pixels, understøtter Wi-Fi 6E og har hurtig opladning ved hjælp af den medfølgende USB-C oplader.

Grøn gaming og en ny spilhub

Lenovo har i forbindelse med CES 2022 udvidet deres klimaordning CO2 Offset Service, hvor købere kan klimakompensere ved indkøb af en ny computer. Løsningen har tidligere været forbeholdt virksomheder, men gælder nu også forbrugere, og samtlige fire Legion-computere er inkluderet i ordningen. Der er tale om et frivilligt tilvalg, hvor der betales et beløb, som modsvarer udledningen fra produktionen af computeren og fem års brug. Beløbet går til at støtte et af FN’s klimaprojekter.

Hvad nye Legion-ejere dog ikke skal betale for, er Lenovos nye spilplatform, Legion Arena. Platformen samler spil fra populære platforme og onlinebutikker, så du har adgang til alle dine spiltitler fra ét sted. Herfra kan du altså nemt søge spil frem, se hvad du senest har spillet og starte spil.

Tre nye skærme til store spiloplevelser

Gode spiloplevelser kræver ofte skærme i store størrelser – og Lenovo er klar med tre skarpe bud på netop det. Første skud på stammen er Lenovo Legion Y25-30, der leverer et billede på 24,5 tommer og kommer med en opdateringsfrekvens på 240 Hz. Den byder derudover på AMD Free Sync Premium og en teknologi, som reducerer blåt lys, der over tid anstrenger øjnene, når du sidder foran skærmen.

Samme skånsomme teknologi besidder de to entry level-skærme fra Legion G-serien, Lenovo G27Qe-20 og G24e-20. Skærmene, som alene adskiller sig ved at være henholdsvis 24 og 27 tommer, har derudover hurtig responstid, hvilket øger præcisionen, og en opdateringsfrekvens på 100Hz.

Lette mus målrettet gamere

Lenovo lancerer også to nye mus til gaming – en kablet og en trådløs. Lenovo Legion M600s Wireless Gaming Mouse er en superletvægter med sine mindre end 75 gram. Ergonomisk passer den både til højre- og venstrehåndede, har en forbindelse med under 1ms latency – uagtet om du forbinder den trådløst eller med USB. Sensoren leverer 19.000 DPI og har en batteritid på op til 70 timer på en enkelt opladning på 90 minutter.

Den rent kablede udgave er Lenovo Legion M300s RBG Gaming Mouse med en vægt på blot 61 gram. Musen er rettet mod casual-gamere og byder på en præcision på 8.000 DPI.

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?