Kaffe har alle dage været en af de mest populære daglige drikke, og i løbet af de sidste årtier er espresso og de mange forskellige versioner herar været med til at gøre kaffen endnu mere populær. Men produktion af de skønne bønner kan være en belastning på miljøet og belaste klimaet gennem risteprocessen, og det ønsker de tre firmaer Sucafina, Bayers Koffie og CEE nu at gøre noget ved.
Sucafina er en bæredygtig kaffevirksomhed, BAyers Koffie er en underleverandør til Sucafina og CEE er et belgisk cleantech-selskab. Samarbejdet har til formål at drive kaffeindustrien mod en mere bæredygtig og miljøvenlig industri, og samme har de nu lanceret en ny bæredygtig ristningsteknologi til industrien storproduktion.
Jeg har en stålfast tro på, at vi kan og skal gøre hvad vi kan for at transformere hele kaffeindustrien til det bedre.
For at tilskynde samfundet som helhed til at træffe mere ansvarlige valg, må virksomheder gå forrest. Sammen kan vi skabe grundlaget for at forbedre liv og fremskynde processen med at gøre kaffe til den første net-positive handelsvare.
Nicolas A. Tamari, administrerende direktør for Sucafina
CEE har udviklet en risteteknologi der anvender grøn energi for derigennem at eliminere kaffeindustriens afhængighed af fossile brændstoffer. Men udover at eliminere CO2-udledningen fra fossile brændstoffer, har teknologien en energieffektivitetsrater, der bruger 2,2 til 3 gange mindre energi end nuværende standarder, hvorved den bliver langt mere interessant at bruge, og mere attraktiv når det kommer til grøn energi.
Men samtidig skulle teknologien også forbedre kaffekvaliteten og sikkerheden i produktionen. Den rister ved lavere temperaturer, men skulle stadig sikre en høj kvalitet af de færdige bønner.
Personligt glæder jeg mig til at smage kaffe brygget på de mere miljøvenlige kaffebønner.