Ny smartphone, tablet og headsets fra Samsung – i mellemklassesegmentet

Samsungs topmodeller er ret dyre, men nu har de lige lanceret en række produkter der lover flagskibsenheder til mellemklassepriser

En ny smartphone, to tablets og et nyt headset, alle i serien FE, har lige set dagens lys. Samsung fortæller i en pressemeddelelse, at de gerne vil tilbyde alle der ønsker at opleve deres flagskibsenheder for første gang, nu kan gøre det gennem deres FE-enheder til en meget lavere pris.

Galaxy S23 FE

Den nye smartphone holder fast i det kendte Galaxy S-design, og har fået et godt kamera og IP68-certificering, så det tåler vand og støv.

Kameraet er et 50MP højopløseligt objektiv med 3x optisk zoom. Den er udstyret med Nightography, så du skulle kunne tage gode billeder i dårlige lysforhold. Der er også kommet digital billedstabilisering (VDIS), så du kan tage stabile billeder selv når du bevæger dig rundt (der er også optisk billedstabilisering.

Kameraet i S23 FE har AI-drevne redigeringsværktøjer, der lover at hjælpe med til at skabe bedre billeder.

Den skulle have kræfter nok til at game, go er udstyret med et 4.500 mAh-batteri, og så kan det lades op til 50% på 30 minutter med en 25W adapter.

Skærmen er en Dynamic AMOLED 2X-skærm, og Vision Booster-teknologien registrerer automatisk lysforholdene, og retter skærmen til så den er optimeret til dem.

Galaxy Tab S9 FE og Tab S9 FE+

De to nye tablets fra Samsung er begge IP68-certificeret, og har begge fået den kendte S Pen med, så de bliver lettere at bruge til kreative opgaver.

S9 FE har en skærm på 10,9″ mens S9 FE+ har en skærm på hele 12,4″. Begge har automatisk opdateringshastighed, der tilpasser sig op til 90Hz. Samsung lover at FE+ har et batteri der holder i op til 20 timers videoafspilning på en enkelt opladning. Hvor meget der kommer i FE-modellen skriver de dog ikke noget om.

Galaxy Buds FE

Den sidste gadget Samsung har sendt på markedet i denne omgang er headsettet Buds FE, der lover at bringe deres mest avancerede lydoplevelse til et billigere niveau. Samsung lover en dyb og kraftfuld bas og en god ANC og Ambient Sound, så du skulle få en bedre lyd uanset hvor du befinder dig.

Der er også tre mikrofoner der samemn med et AI-drevet Deep Neural Network adskiller stemme fra baggrundsstøjen.

Batterilevetiden er på 8,5 times brug og med strømmen i etuiet er der alt i alt 30 timers brug af headsettet.

I skrivende stund er der ikke priser på alle produkter, men f.eks. kommer Tab S9 FE+ i 256GB udgaven til at koste omkring 7.500 kroner, mens deres Buds FE får en pris på omkring 900 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.