Den nye Alienware 13; VR bærbare computer på 13 tommer

Dell sender snart den nye Alienware 13 bærbare computer på gaden i Danmark. Det bliver verdens første notebook på 13 tommer, der er klar til virtual reality

Alienware 13
Alienware 13

Alienware 13 er en kraftfuld bærbar, hvor grafikken leveres af NVIDIA GeForce GTX 10-serien, og giver gamere mulighed for at få en VR-oplevelse – og en spiloplevelse – på højeste niveau. Et nyt design gør maskinen mere slidstærk og samtidig bliver den tyndere end den tidligere generation af bærbare Alienware computere.

De nye cpu’er og de seneste gpu’er fra NVIDIA gør, at Alienware 13 leverer en grafikydelse i 4K, der er fem gange bedre end den tidligere Alienware 13. Den kan samtidig fås med OLED-display, der typisk ses i fjernsyn og smartphones, og som giver knivskarpe farver og billeder. Processoren er opdateret fra en Core i5 til en Core i7, og det medfører en forbedring i ydeevne på op til 51 procent. En ny standard i denne maskine er desuden det infrarøde kamera, der supporterer Windows Hello ansigtsgenkendelsesteknologi sammen med Tobii eye-tracking software.

Alienware 13 er således en lille notebook fuld af power, der lanceres kort tid efter at Alienware 15 og 17 er kommet på markedet. De tre nye modeller markerer 20-års jubilæet for Alienware, der først og fremmest skaber computere, som er udviklet til gamere og giver den bedst mulige spiloplevelse. Her er fokus på høj ydeevne, grafik i særklasse og ikke mindst et ventilationssystem, der holder maskinen afkølet, selv når den bliver presset maksimalt.

Pris og tilgængelighed

Alienware 13 vil være tilgængelig på det danske marked fra den 17. november 2016 og prisen starter på 11.190 kr. Hvis den skal leveres med OLED-display, starter prisen på 15.790 kr

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?